directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 30 d'octubre de 2007 05:00 h

Doblement malament

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

rodalies tren renfe ferrocarril
Comparteix
   


Les obres que han de portar el TGV (també malanomenat AVE) està causant estralls. La batalla de ZP per poder tallar la cinta abans de les eleccions del març està provocant reaccions convulses i estrafolàries com la de voler estrenar l'estació del TGV de Barcelona a El Prat. De fet, la situació s'està posant tan tensa, que des d'alguns sectors ja s'està parlant del '11-M de Zapatero'. En tot cas, el temps -no massa temps- ho dirà!

De moment, els ciutadans són els que estem carregant el mort de la manera més directa. A l'estació de Sants de Barcelona s'ha muntat una multitud de carpes, que semblen tretes de la mateixa Feria de Abril, però que en aquesta ocasió serveixen per cobrir mínimament als milers d'usuaris que cada dia han de fer llargues cues per tal de poder accedir a autobusos farcits de gent, on poder seure és tot un mèrit.

A més a més, i com que ja posats sembla que ja no venia d'aquí, els responsables de tot aquest muntatge han decidit posar uns cartells indicadors al voltant de l'estació, amb la peculiaritat de que aquests cartells es troben únicament en espanyol, tal i com es pot veure en aquesta foto.

imatge

Però aprofitant tot aquest caos, a la mateixa estació de Sants sembla que també s'han volgut apuntar a aquesta moda, i també han decidit de retolar únicament en espanyol.

imatge

No sabem quins criteris segueix aquesta política lingüística, però és evident que el discurs del bilingüisme s'arruïna amb accions tan senzilles com aquestes. Veurem si els votants catalans habituals de Zapatero s'adonen que els mals els patim tots: els que se senten catalans, i els que no. Perquè a ulls de Madrid, tots som catalans!

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Antoni fletxa Barcelona
3 de novembre de 2007, 21.43 h

Tinc un amic que l'hi han posat una multa per tenir el negoci retolat només en espanyol. Quan els-hi posaran la multa en aquests?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rafael Sans fletxa Barcelona
2 de novembre de 2007, 17.26 h

Ja sé que no es poden fer fotografies dels que vigilen les instal·lacions (han reforçat el personal de vigilància/pseudo-informació), però trobo important dir que a part que pràcticament tot el personal amb armilla vermella per a informar són sudamericans que no parlen el català, hi ha un personal de seguretat d'armilla groga que tenen pinta de "quillos" espanyolistes i, també, una espècie d'interventors vestits de blau la capacitat de comprensió dels quals en castellà és molt peti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jesús fletxa Badalona
30 d'octubre de 2007, 13.35 h

Suposo que voldreu dir que a ulls de Madrid tots som ciutadans espanyols. I de segona, per més inri.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.