directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 21 de novembre de 2008 05:00 h

Espanya, amb Sèrbia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

kosovo
Kosovars lluint la seva bandera

Comparteix
   


Espanya viu ancorada al segle XVII, i per molts telèfons mòbils i jets privats que gastin els seus polítics, la seva concepció de l'Estat és jacobina i centralitzada. Aquesta idea profundament retrògrada de les fronteres i els Estats va fer que els espanyols s'estavellessin contra la realitat amb la independència de Kosovo, declarada pacíficament des de les autoritats kosovars i que va ser acceptada per la gran majoria d'Estats del món. Bé, acceptada per la gran majoria d'Estats menys Sèrbia, Espanya i mitja dotzena de 'democràcies exemplars' més.

Tot i això, la diplomàcia espanyola no ha deixat de barrinar i pressionar per tal d'aconseguir desfer la flamant independència dels kosovars. Aquests dies els diplomàtics espanyols, avalats per Solana des de la seva tribuna a la UE, pretenen que Kosovo aprovi un pla de 6 punts que legitimaria unes institucions paral·leles creades per Sèrbia i que, a la pràctica, donarien una autonomia controlada pels serbis a una tercera part del territori kosovar.

Rere el pla de 6 punts, contra el que ja s'han manifestat milers de ciutadans kosovars, s'amaga la voluntat de desfer i coartar el dret a decidir exercit pel poble de Kosovo i legitimar així unes pseudoinstitucions que van crear els serbis a correcuita. Aquest pla permetria que l'Estat serbi interferís en els afers interns de Kosovo, dotant als serbis de legitimitat a un territori que ja no els pertany i traient-la al nou parlament de Kosovo.

Una mostra més de com els espanyols s'entesten a dur la seva croada contra les nacions històriques Pirineus enllà, intentant imposar la seva visió obtusa i jacobina a tot arreu on poden. 

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
L'Esteve fletxa Valles Oriental
24 de novembre de 2008, 12.55 h

Esperem que els kosovars no es deixin entabanar, no siguin tant calçasses com els catalans i enviïn a cagar al Solana i demés gent de malviure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de novembre de 2008, 17.57 h

No és veritat que "la gran majoria d'Estats del món" hagi acceptat la independència de Kosovo. Només ho han fet 52, és a dir, al voltant del 25% dels estats del món. Hi ha molts més estats que no l'han acceptada que a l'inrevés.



El que sí que és cert és que la majoria d'estats amb bons índexs democràtics (segons la llista de l'Economist Intelligence Unit's Democracy Index 2008) l'han reconeguda (amb les excepcions de Nova Zelanda, Grècia, l'Uruguai i Maurici).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.