directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 24 de maig de 2024 14:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 14 d'abril de 2011 05:00 h

La TV portuguesa es podrà veure a Galícia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


A hores d'ara tots sabem que el senyal de TV3 no arriba al País Valencià. No hi arriba perquè Acció Cultural del País Valencià es va veure obligada a tallar-ne el senyal arran de les multes que el Govern de Francisco Camps li ha interposat (i que no sap com pagarà). I aquesta situació anòmala i incomprensible en uns temps en què la informació sembla no tenir fronteres encara s'agreuja més quan veiem que França fa mans i mànigues perquè Televisió de Catalunya arribi a les llars de la Catalunya Nord. Abans de l'apagada analògica, tot i que sense marc jurídic, el Rosselló, el Vallespir, la Costa Vermella i l'Alta Cerdanya ja rebien el senyal català i ara el ministre francès d'Afers Exteriors, Alain Juppé, n'ha anunciat la tramitació legal a través d'una petició al Govern espanyol. L'acord compta amb el vistiplau de Madrid i del Consell Audiovisual de Catalunya.
 
Però aquest no és l'únic acord d'aquest tipus entre diferents països. Galícia rebrà el senyal de la televisió i la radio portuguesa arran d'un acord entre el Bloc Nacionalista Gallec i el portuguès Bloc d'Esquerda per a potenciar la cultura galaico-portuguesa. La voluntat és clara: acostar els gallecs a la cultura portuguesa. Una voluntat que no semblen tenir el Govern valencià i l'espanyol amb la cultura catalana al País Valencià.  
 


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jaume fletxa Ivars D´Urgell
15 d'abril de 2011, 11.33 h

Home per els Gallecs, serà una forma d´intentar recuperar l´arrel del seu idioma, ja que en tans anys de "peperos" s´el han carregat completament. Si sentiu un informatiu a la tv Gallega fà riure. La fonetica es del tot castellana i de tant en tant deixen anar alguna suposada paraula en Gallec que jo crec que se l´han inventat. Els Portuguesos diuen que quan un Gallec intenta parlar en Gallec , no entenen rès. I suposadament es un derivat del Portugués. Us sona lo del Català - Valenci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.