directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 25 de gener de 2010 05:00 h

I Flix què?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

flix ascó
Comparteix
   


L'actualitat informativa d'aquests dies se centra a Ascó, on el ple de l'Ajuntament decidirà dimarts si presenta o no candidatura per tal d'allotjar el magatzem que centralitzarà els residus nuclears de l'Estat. Així doncs, el focus informatiu enfoca Ascó, però són molts els pobles de la Ribera d'Ebre que es veurien afectats pel cementiri nuclear.

El poble de Flix, per exemple, és a tocar de la central nuclear i congrega tres vegades la població d'Ascó, però pocs mitjans s'han fixat en la posició dels seus habitants, el gruix veritable dels afectats pel cementiri i un bon baròmetre per mesurar la opinió de la població a la zona. Al poble de Flix hi ha el col·lectiu Volem viure a Flix que defensa el cementiri, que agrupa ciutadans que s'han abocat a defensar el magatzem nuclear, sobretot després d'un parell d'importants EROs a la zona que han comportat acomiadaments. Tot i això, la posició d'aquesta Plataforma és minoritària malgrat el soroll mediàtic que provoca el col·lectiu, i la majoria dels ciutadans són obertament antinuclears, tal com va veure's al ple municipal que va aprovar, per unanimitat de totes les forces polítiques, rebutjar el cementiri nuclear.

La població de Flix treballa a través de les Plataformes Antinuclears perquè el poble veí d'Ascó no opti al magatzem, i ja s'ha organitzat una concentració de dol a les portes de l'Ajuntament d'Ascó el matí d'aquest dimarts, on el ple del consistori votarà la candidatura. Aquesta votació és una de les principals preocupacions de la comarca, ja que cal una majoria simple al ple perquè l'Ajuntament opti formalment al cementiri nuclear, de manera que només 5 regidors, només una majoria de 5 persones determinarà el futur de tota la zona.

Són molts els arguments per oposar-se al magatzem centralitzat de residus nuclears de l'Estat, entre ells la volatilitat dels 500 llocs de treball que s'especula que generaria la construcció del magatzem, que s'allargaria pocs mesos, però el principal és també de caire nacional. Un cop assolida la independència de Catalunya, seria nefast que per una decisió d'última hora, Ascó, Flix i la Ribera d'Ebre haguessin d'acollir pels segles dels segles uns residus nuclears que no són nostres, generats durant dècades a les centrals espanyoles.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
25 de gener de 2010, 11.19 h

La plataforma "Volem viure A Flix, que encara no ha definit el seu ideari, va néixer quan la població es trobava en estat de xoc degut a l'ERO de la fàbrica.

Van aprofitar el moment per aconseguir que la gent signes a favor de la energia nuclear. són les signatures que avui ensenyen com a partidaries del cementiri. Avui som molts a Flix que ens preguntem per a qui treballen. No són aigua clara


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.