directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 30 de gener de 2012 05:00 h

L’Ateneu Barcelonès per un pacte fiscal de pitiminí?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


Per demà dimarts està anunciat un acte de la societat civil per reivindicar un nou pacte fiscal per a Catalunya a l’Ateneu Barcelonès, que comptarà amb les intervencions de Miquel Roca i Junyent com a president de la Societat Econòmica Barcelonesa d‘Amics del País; Joaquim Gay de Montellà, president del Foment del Treball Nacional; Baldiri Ros, president de l’Institut Agrícola de Sant Isidre; Francesc Cabana, president de l’Ateneu Barcelonès; Josep M. Álvarez, secretari general d’UGT de Catalunya i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya.

L’acte que porta per nom 'missatge dels 4 presidents' vol recordar el missatge que 5 presidents d’entitats del país  presentaren a la Reina Maria Cristina l’any 1899 encapçalats per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, president de l’Ateneu, on demanaren un concert econòmic per a Catalunya.

Tot sembla molt correcte, però veient el perfil d’alguns dels seus membres tot sembla indicar que l’acte quedarà lluny d’una veritable exigència d’un pacte fiscal, i molt menys de la demanda d’un concert econòmic.

Miquel Roca, com a portaveu en el seu moment de la minoria catalana, va rebutjar el concert econòmic; segons explica en les seves memòries Xabier Arzallus, va posar l'excusa que tenien un model millor. La realitat del moment ha deixat en ridícul aquelles paraules. Joaquim Gay de Montellà, president del Foment del Treball Nacional, successor de l’actual president de la CEOE, Joan Rosell, difícilment pot representar els empresaris que és mullaran de veritat per un pacte fiscal. En el mateix acte resta anunciada la participació dels secretaris generals de CCOO i UGT que tan sols fa unes hores han participat en una manifestació contra les retallades i que s’han negat a posar al capdamunt del problema l’espoli fiscal.

Les preguntes són lògiques, són creïbles alguns d’aquests participants per demanar un pacte fiscal? o tot plegat acabarà com l’acte de l'IESE per l’aeroport? O, pitjor encara, com el cas de Spanair? Estan a l’alçada de persones com Lluís Domènech i Montaner?

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
30 de gener de 2012, 18.31 h

Valdria més que en Cabana i l'expresident Sr. Pujol, ens expliquessin com va anar el cas Banca Catalana, perquè em penso que aquest tema serà un d'aquells Top Secret Files, com el cas Millet i el cas Palau, els quals mai més veuran la llum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Claudi fletxa Barcelona
30 de gener de 2012, 18.22 h

No voldria ser imprudent abans de saber el que es dirà. Però em temo que serà una escenificació de gossets faldillers grinyolant a la porta de l'establishment central tot reclamant la ració de cocidito madrileño. La majoria d'aquests pròcers nostrats estan lligats amb els ressorts del poder fins a l'extrem de la castració. Tenen consciència de classe; la classe dels tocadors de cuixa i no estan disposats a arriscar ni un bri de la seva opulència.
Menció especial per als dos divins ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Barcelona
30 de gener de 2012, 18.16 h

Us explico una experiència. La meva dona i jo hem estat bastant de temps intentant aconseguir proves demostratives de com era el cognom primer del meu sogre. Ell es deia Suñé i volien saber d'on venia el canvi. Com era de Fora, les dificultats augmentaven. Aquesta tarda, de casualitat, ens hem trobar amb el cognom de la mare de Ramón Serrano Suñer, Carme Sunyer Font de Mora. Natural de Gandesa i el pare de Tivissa. És evident que molts de les responsabilitats que els hi adjudiquem als dic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
La Veu fletxa de la consciència
30 de gener de 2012, 13.06 h

Penso que la "societat civil" no ens hi sentim identificats amb aquestos senyors. Si més no que clarifiquin això de societat civil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
J fletxa Vilajuïga
30 de gener de 2012, 12.44 h

Aquesta gent son els complices necessaris del genocidi, cultural, politic i economic que España ens esta practicant amb la finalitat de reduir Catalunya al nivell de Galicia o Extremadura, en tots els ordres.
Si no marxem d'España aviat ens reduiran a la miseria economica, social i moral.
INDEPENDENCIA o MISERIA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
toni fletxa vic
30 de gener de 2012, 12.03 h

només sento vergonya aliena ,de com es venen el país per 4 duros ,aquesta gent.
Ah i en Roca i junyent si que tenia un model millor ,el que no va dir és que només era millor per ell i els altres que són per ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
josep m fletxa Vilanova
30 de gener de 2012, 10.55 h

Aquesta gentola és la que ens ha dut a l'abisme on som. Faran com l'acte aquell de l'IESE reclamant la gestió dels aeroports? implorar a l'amo que et perdoni la vida. Resultat: ni gestíó ni companyies pròpies.
Amb tanta impotència i ineficàcia com mostra aquesta gent no sé com encara se'ls considera de cap utilitat. Ni a cap entitat que els ampari.
Són una colla d'inútils al servei d'espanya i res més. Motiu pel qual segurament se'n donarà una extraordinària rellevància mediàtica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de gener de 2012, 10.20 h

Les meves galtes es tornen vermelles de vergonya en llegint aquesta mena de pamplets més propis de teatre de titelles que de res més. Tot de cara a la galeria i prou..... ah!! i gastar diners debades, els quals ves a saber de on surten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
teresa fletxa barcelona
30 de gener de 2012, 08.29 h

Els actors d'aquest acte de l'Ateneu són o botiflers declarats o botiflers enmascarats, per tant en aquest acte anunciat com "la societat civil per un nou pacte fiscal" el que representaràn serà una petita comèdia. Fa veritable pena veure l'Ateneu en tals mans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.