directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 16 de febrer de 2010 05:00 h

Quant val una broma?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

anelles olímpiques jocs olímpics olimpíades
Comparteix
   


L'intent fracassat de Madrid de ser la ciutat amfitriona dels Jocs Olímpics 2016 va costar-li 37,8 milions des que es va conèixer la decisió de presentar-se com a candidata pel setembre de 2006. D'entre les despeses de les aspiracions madrilenyes, 16, 8 milions foren aportació pública del que és l'ajuntament més endeutat de l'Estat espanyol i la resta van aportar-la entitats privades.

El batlle de la ciutat, però, justifica tal inversió com una gesta que ha dotat Madrid d'una excel·lent projecció internacional, mentre que altres autonomies espanyoles es deixen pell i ossos per tal de donar-se a conèixer. Com a exemple, Gallardón apel·lava a Andalusia, on la Junta andalusa es deixa més de 80 milions d'euros anuals per tal de fer-se publicitat a l'estranger.

Tot i les elevades xifres econòmiques de Madrid 2016 que va fer públiques el senyor Gallardón, va aclarir que res de malbaratament, sinó que el cost era una garantia de futur. Tan és així que les obres previstes no s'han paralitzat malgrat que la ciutat va restar a l'ombra de Rio de Janeiro en la proclamació oficial del candidat. L'ajuntament, segons va informar el seu alcalde, mantindrà en 'reserva estratègica' el sòl destinat a la construcció de la Villa Olímpica i altres instal·lacions no sigui el cas que decideixi optar als Jocs de 2020 i hagi d'encetar una nova inversió, qüestió que traurà a la llum després dels comicis de 2011.

Amb això, què pot costar-nos als catalans la broma de l'anunci sorpresa de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern de 2022? Tal i com ja va informar directe!cat, la sagnia ja ha començat abans de que la ciutat sigui candidata formal i abans de la construcció de les instal·lacions necessàries i de la campanya de màrqueting pertinent. I és que el pressupost que s'estima per aquest 2010 és de 400.000 euros - més de 1.000 euros al dia- segons l'Oficina Tècnica Barcelona-Pirineu 2022. Això seria només la previsió de sortida, que incrementaria amb el temps arran les noves exigències que sortiran pel camí.

Per tant, i fixant el cost de Madrid 2016 com a referent, comencem a qüestionar-nos si el conseller Huguet anava encertat quan va vaticinar a Fitur allò de 'fantasmada d'Hereu' al respecte de la candidatura de Barcelona 2022. Pel moment, i fora del pressupostat a nivell econòmic, sembla que l'adéu de l'alcalde a renovar com a candidat per dirigir Barcelona se suma al cost del que val una broma...







MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.