directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 1 de març de 2010 05:00 h

CiU, de tèbia a freda

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les consultes de diumenge han corroborat una CiU més freda que mai en el seu posicionament envers la independència de Catalunya. Si a la primera onada de consultes del 13 de desembre de 2009 l'ala sobiranista de la formació, encapçalada per figures com Felip Puig, Francesc Homs o Àngel Colom, es feia veure als diferents punts de la geografia catalana on van celebrar-se referèndums fent crides a la participació, aquest 28-F la implicació dels convergents ha estat mínima i només s'ha pogut extreure un suc que ha posat de manifest l'ambigüitat independentista del partit.

D'entre les cares que s'han deixat veure en la que ha esta la segona gran onada de consultes populars, l'eurodiputat Ramon Tremosa ha assegurat durant la seva visita a Molins de Rei (Baix Llobregat) que creu que la independència és un 'objectiu a llarg termini' i ha anteposat altres decisions que considera més importants per al país, com ara les infraestructures, els aeroports o les seleccions esportives. Tota una declaració d'intencions.

L'altre convergent que ha dit la seva a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) aquest diumenge ha estat el diputat Josep Rull, el qual s'ha mullat una mica més que el company Tremosa i ha destacat la importància de les consultes dintre del 'context d'incompliments' per part de l'Estat espanyol. També ha ressaltat que el seu partit no té por dels referèndums i ha tractat de justificar la manca d'actitud impulsora de CiU assegurant que 'comprenem les consultes perquè entenem què hi ha al darrere'.

Per últim, en la ronda de declaracions de final de jornada a la seu d'Òmnium Cultural de Barcelona, els convergents només hi han desplaçat el propi Rull i el jove diputat Jordi Cuminal, de manera que cap membre de la Comissió Executiva Nacional de la federació va voler aparèixer valorant els resultats d'aquesta nova onada de consultes, deixant entreveure que els referèndums no tenen res a veure amb la cúpula del partit. 

Tot plegat ha esclarit una posició de CiU que ja va palesar-se a l'onada de consultes del 13D i que abraçaria les tesis de Duran i Lleida que rebutgen la possibilitat de celebrar un referèndum nacional vinculant. Aquestes tesis, però, desautoritzen les declaracions que feia Alfons López Tena el darrer divendres, qui defensava la necessitat d'una majoria parlamentària favorable a realitzar una consulta vinculant. Diumenge, però, la figura de López Tena també va ser invisible.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Julià fletxa Barcelona
3 de març de 2010, 11.05 h

Quim. Si sabessis el mal que fas al prcés d'autodeterminació de Catalunya i realment el desitgessis, et callaries per sempre més. De fet fa dies que dubto que siguis un troll del PSOE o del PP -els ÚNICS partits españols- per sabotejar el camí a la independència. I crec que la majoria de comentaristes estaríem d'acord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
2 de març de 2010, 10.03 h

Però que collons dieu?.Ciu independentista? ha habnhaaaa. Ciu és una coalició regionalista de segona i prou.Els que esteu tant emprenyats amb Erc que només sou quatre ressentits per haver perdut la mamelleta que us penseu que és de la vostra propietat, hauríeu de saber admetre que ha fet molt més Erc al govern estan en minoria que Ciu durant anys i panys amb les seves majories i majories absolutes.Si els independentistes de debó han de confiar en els regionalistes de segona i en el m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Capdevila fletxa Barcelona
1 de març de 2010, 20.56 h

Per aquest any seria bo veure la versió més nacionalista de CiU, pressionada pel Reagrupament dels EX-ERC i el Joan Laporta. ERC a la nevera 4 anys per trair Catalunya durant dues legislatures, formar govern amb els sociatas... on s'ha vist


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Barcelona
1 de març de 2010, 11.35 h

CiU internament està formada per militans, la immensa majoria dels quals sí que donen suport a la independència.
Altra cosa és que per mantenir una certa harmonia institucional i evitar el caos i el pànic general (de moment) no es posicionin més clarament en aquest sentit.
De tota manera, crec que estan pecant de massa prudents i poc valents, si pensen esperar tant a que sigui el moment per parlar-ne.
El moment és ara... cada cop n'hi ha menys de dubtes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
prodrida fletxa merda
1 de març de 2010, 08.29 h

Per la via de CiU de deixar-ho per més endavant, quan es vulgui fer un pas cap al sobiranisme ja no caldrà, puix Catalunya no existirà, diluïda per la pressió enorme i constant dels mass media en castellà que ofeguen qualsevol intent de que el català sigui llengua vehicular a nivell social. Cada any del segle XXI és com una dècada del segle XIX pel que fa a pèrdua d'identitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.