directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 18 de febrer de 2010 05:00 h

Camps repetirà

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

blavera, camps, rajoy
Comparteix
   


Mariano Rajoy ha confirmat que Camps repetirà com a candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana als comicis autonòmics del 2011. Tot i que la decisió no ha estat fàcil, la 'honestedat' del president valencià que tant fascina al número u del PP espanyol, ha acabat movent-lo a aixecar la bandera del sí a la candidatura per a l'any vinent. L'acord s'emmarca en un context en que la relació entre ambdós populars penjava d'un fil molt prim a conseqüència de les darreres acusacions del PP valencià a la cúpula madrilenya en referència al presumpte finançament il·legal del grup autonòmic. Però ja se sap que l'ambient de germanor del PP està per sobre de qualsevol reprotxe i que cal exterioritzar el costat més humà a la ciutadania donant-li mostres de la confiança en les segones oportunitats.

Un mes després de que el PP espanyol suspengués la militància de Ricardo Costa com a secretari general del PPCV per la seva vinculació amb la trama de corrupció anomenada cas Gürtel el darrer octubre, el grup socialista valencià presentava una querella acusant el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; el vice-president primer i conseller d'Indústria, Vicente Rambla; i el mateix Costa de malversació de fons, suborns, delictes fiscals i alteracions. Actualment, el cas cada cop olora pitjor, i fins i tot aquest dilluns, el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha reconegut que el document és 'qualificat' i que conté 'fets de possible significació delictiva que necessàriament cal investigar'.

La pressió de la investigació, que actualment es porta a terme des de Madrid, ha portat de nou a buscar presumptes culpables. Després de cobrar-se la primera víctima amb l'expulsió de Ricardo Costa, el seu substitut en el càrrec de secretari general del PP valencià, Antonio Clemente ha dit en declaracions a El País que durant el període de temps que la justícia està estudiant, el finançament del grup valencià estava sota el control de la direcció general del PP capitanejada per Mariano Rajoy. Així llavors, Clemente ha assegurat que, en l'eix temporal  comprès entre l'any 2002 i l'octubre de 2008, 'no ha existit càrrec tresorer del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, tot i ostentar competències per al seu nomenament, exercint tals funcions de tresoreria des dels òrgans centrals del Partit Popular de Madrid, els quals controlen, autoritzen i fiscalitzen la totalitat de les actuacions de la tresoreria del PPCV'.

Així el PP valencià torna a actuar de botxí i es treu les puces de sobre en un nou intent de declarar-se innocent. Sigui com sigui, els fets mostren que se'n surt amb les estratègies, perquè Camps repetirà com a candidat a president i, si les enquestes van encertades, també serà reelegit en el càrrec. Quedarà constància així d'una ben aprofitada segona oportunitat.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.