directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 22 de febrer de 2010 05:00 h

Tenim dret a protestar?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Font de Mora, unwelcome person
Comparteix
   


La Conselleria d'Educació valenciana ha sancionat amb 20 dies de suspensió de funcions el director de l'IES Las Norias de Monfort (Vinalopó Mitjà), José Luis Santiago, per haver penjat cap per avall la foto del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, amb la llegenda 'Unwelcome Person' (persona non grata) a la porta del recinte. Els fets es van produir en el marc de les protestes en contra de la política educativa de la conselleria, en especial en contra de la decisió d'impartir l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglès. El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) estudia accions de protesta contra la mesura de la conselleria, segons diu en un comunicat.

Tot plegat, ens mou a posicionar-nos del costat de STEPV en el seu rebuig absolut a aquesta sanció, a qüestionar-nos en quin moment la Conselleria d'Educació valenciana ha considerat el dret personal a protestar i a plantejar-nos que, efectivament, aquesta penalització és un nou intent del PP valencià de controlar l'aparador polític aniquilant tota crítica en la seva contra.

Bona part de la comunitat educativa del País Valencià es va mobilitzar al llarg del curs 2008-2009 en diverses accions com la gran marxa de novembre de 2008 als carrers de València amb unes 100.000 persones, segons l'organització, demanant la dimissió del conseller. Penjar una fotografia d'aquest cap per avall seria una nova mostra del desacord amb la política educativa que s'avé al territori valencià, i no és més greu que treure una pancarta amb eslògans indicadors del desacord amb quelcom que sembla injust o incorrecte.Al cap i a la fi, totes dues esdevenen manifestacions de protesta en igualtat de condicions, totes dues símbols d'una queixa.

A més, cal mesurar la protesta amb la vara que es mereix, i és que no és més que l'expressió de la veu contrària d'un professor d'institut, o el que és el mateix, d'una víctima directa a la qual afecta molt íntimament la política del conseller Font de Mora. No ens sorprèn llavors, que tant l'STEPV com altres col·lectius educatius s'hagin afanyat a denunciar la manca de tinys democràtics a la política del País Valencià. I és que si alguna cosa és intolerable, és que el País Valencià s'hagi ancorat en un sistema dictatorial que no admet esmenes i que la societat  valenciana s'hagi de lamentar, en els temps que corren, de que 'trenta anys després, encara hem demanar quotes tan bàsiques com les democràtiques'.








MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.