directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 18 de febrer de 2010 05:00 h

Un Nobel... català?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

vicente ferrer
Comparteix
   


La presentació de la candidatura al Premi Nobel de la Pau per part de la Fundació Vicenç Ferrer podria fer que, finalment, s'acomplís el desig de veure un català entre els guardonats amb un premi d'aquesta categoria. D'aconseguir-ho, seria una fita importantíssima per la projecció internacional del país que el nom d'un català figurés entre els de Kissinger, Rigoberta Menchú, Arafat, Kofi Annan, Carter, Al Gore o Obama.

Tot i això, si Ferrer ingressa en el selecte grup dels Nobel ho farà sense cap rastre de catalanitat. La pàgina web de la Fundació és exclusivament en castellà i tal com recull la Viquipèdia, Vicenç Ferrer 'és conegut internacionalment com a Vicente Ferrer'. Llegim que David Figueres reprodueix al seu blog la carta que va adreçar a la Fundació interrogant-los sobre aquesta qüestió i la resposta que li donen, excusant-se en les despeses que comportaria traduir les comunicacions, que no convenç Figueres.

Introduir la versió catalana al web pot tenir un cost econòmic, d'acord, però hi ha altres maneres d'aconseguir un servei sense que s'esperi una compensació econòmica. Sense anar més lluny a la xarxa hi ha internautes que es dediquen a subtitular els capítols de la sèrie 'Lost' al català a canvi de res, pel plaer de permetre que altres persones els puguin veure en la seva llengua.

Si la Fundació Vicenç Ferrer fes una crida per aconseguir traductors desinteressats, segur que obtindria resposta. Ara bé, si no ho intentem la versió catalana no es farà sola.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pere Roure fletxa Barcelona
18 de febrer de 2010, 18.03 h

Aquest senyor s'identificava exclusivament com a espanyol i la gent que l'envolta també. Si donen el Nobel a la seva fundació, sentirem grans alegrois des d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de febrer de 2010, 10.55 h

I per què li dieu Vicenç? Si volen que sigui Vicente i ell així es presentava al món, que es quedi en Vicente Ferrer. La catalanitat del seu nom ni la volia ni se la ha guanyada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.