directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 4 de març de 2010 05:00 h

Las Nuevas Generaciones del PP valencià sí que volen

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


El PP valencià continua entestat en disfressar de realitat social i no política l'afany de tirar endavant amb els polèmics enderrocs del barri pesquer del Cabanyal per tal de prolongar l'avinguda valenciana de Blasco Ibañez fins la costa. L'última mostra d'aquesta estratègia dels de Camps s'anomena 'Sí volem' i és una plataforma que s'autodefineix al seu lloc web com com una associació desvinculada de qualsevol concomitància política. Tot i això, com que ja s'ensuma que la iniciativa i les seves pretensions no són tan innocents com les pinten al si de la plataforma, hem sabut a través d'un article publicat a l'espai de www.periodistasvalencianos.es que la pàgina web de 'Sí volem' no està creada ni mantinguda per membres de la plataforma', sinó per un sector de les Noves Generacions (NNGG) del PP valencià, els quals segueixen les directrius del conseller valencià de Medi Ambient, Juan Cotino.

La història, com ja coneixem, comença quan l'any 1998, l'Ajuntament de València aprova el PEPR (Pla Especial de Protecció i Reforma Interior) del barri Cabanyal, mitjançant el qual es pensava obrir definitivament la ciutat de València al mar a través de la prolongació de l'avinguda citada al paràgraf anterior i la rehabilitació del barri amb l'enderroc d'uns 1.600 habitatges, molts considerats d'Interès Cultural. Aquest últim matís va moure el Ministeri de Cultura a paralitzar les actuacions per considerar-les 'espoli de patrimoni cultural', però el PP va demostrar el seu enderiament en el projecte a través de l'aprovació de manera urgent d'un decret llei per tirar endavant amb l'excel·lent projecte urbanístic. Per tal de corroborar tal empenyorament, a mitjans del mes de gener les Corts Valencianes van ratificar la decretada amb els vots favorables dels populars.

Resulta colpidor el fet que també al grup que s'han creat al Facebook els amics de 'Sí volem' tornen a presentar-se com un col·lectiu independent de qualsevol força política, tot i que el seu discurs, com podem llegir a les ratlles de presentació, és idèntic al del PPCV respecte al tema. Plantegen la problemàtica d'un barri 'més degradat que mai', el qual demana a crits una rehabilitació que no és possible per les interferències 'd'una minoria de veïns que han estat utilitzats per partits polítics contraris a la prolongació de Blasco Ibañez' en referència a la plataforma cívica 'Salvem el cabanyal'.

Les idees d'aquest col·lectiu són avalades per 1623 admiradors al facebook que també desaproven l'oposició de la 'minoria' de 'Salvem el Cabanyal', la qual va capitanejar una marxa d'unes 10.000 persones (30.000 segons l'organització i 3.000 per a la policia) en contra del decret-llei aprovat pel govern valencià en vistes a continuar amb les obres promogudes al barri. Igualment, carreguen tintes contra el Ministeri espanyol de Cultura, el qual va dictar una ordre ministerial per tal de paralitzar 'de forma definitiva' els polèmics enderrocs, 'deixant als veïns en clara indefensió'. Una decisió que la plataforma ha titllat de 'contrària a totes les sentències dels tribunals de justícia'.

Si tot plegat us deixa una mica desconcertats i comenceu a projectar en l'esquema d'aquest discurs la imatge de Rita Barberà, Francisco Camps, o els joves emprenedors que comencen a perfilar-se com a successors dels susdits elements, no us enganyeu. Qui està al darrera de tot això és 'Sí Volem' i les seves demandes tracten d'emparar la voluntat suposadament 'majoritària' dels veïns del 'maltractat' barri, pretensió que, com ja ens han dit, va molt més enllà de qualsevol trifulga política.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Sergi fletxa Cabanyal, València
5 de març de 2010, 15.23 h

És indignant, una vertadera vergonya el que fa el PP dia rere dia al País Valencià, a tot el conjunt del poble valencià.

Vergonyós, com el pla d'enderrocar el Cabanyal.

Visca València! Salvem el Cabanyal!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.