directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 26 de març de 2010 05:00 h

Substituint Montilla

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

psc socialistes executiva
Comparteix
   


Al carrer Nicaragua ja fa setmanes que donen per feta la fi del montillisme, i ni els banys de masses amb autocars de la tercera edat ni les exhibicions dialèctiques del president al plató de TV3 serveixen per remuntar la minsa trempera electoral que desperta l'actual president de la Generalitat.

Segons les darreres enquestes, els resultats del PSC aquesta tardor seran encara pitjors que els registrats el 2003, quan Montilla va perdre 300.000 vots respecte els aconseguits per Pasqual Maragall. Segons la darrera enquesta, publicada per un diari tradicionalment benevolent amb el socialisme com El Periódico, Montilla perdria un 3% dels suports aconseguits llavors, el que en xifres absolutes suposaria poc més de 500.000 vots, la meitat dels 1.031.000 que va obtenir Maragall.

El socialisme català ja fa mesos que es prepara per substituir l'exalcalde de Cornellà quan dimiteixi com a primer secretari l'endemà de les eleccions. A les crítiques d'Ernest Maragall a l'actual tripartit, que esdevenien, de facto, el postulament d'Ernest Maragall com a alternativa del sector catalanista, cal sumar-hi altres noms de l'òrbita maragallista amb voluntat de fer carrera, com Montserrat Tura o Antoni Castells, però també els candidats del temut sector Baix Llobregat, que després d'anys controlant l'aparell del partit podria perdre el control del PSC per culpa del poc carisma de Montilla.

A l'òrbita del Baix Llobregat tot semblava indicar que el cap de Montilla aniria lligat al retorn de Carme Chacón, després del fracàs en postular-la com a delfí de Zapatero. Malgrat això, aquestes darreres setmanes l'altre ministre català a Madrid, Celestino Corbacho, ha iniciat moviments per tornar a Catalunya i postular-se com el candidat 'natural' del cinturó roig per liderar el PSC.

Tal com explica el rotatiu econòmic El Economista, l'actual ministre de Treball espanyol ja ha fet saber al seu entorn més proper que pensa deixar la capital espanyola ben aviat per reincorporar-se a la política catalana. Segons fonts del Ministeri, el timing de Corbacho preveu deixar la conselleria quan finalitzi la presidència espanyola de la UE, a finals de juny, per fer campanya al costat de Montilla aquesta tardor, curtir-se a base de mítings i començar a posicionar-se davant les masses.

Les mateixes fonts descarten totalment el retorn a la política municipal de Corbacho després dels 20 anys al capdavant de l'alcaldia de l'Hospitalet, i tot sembla indicar que la torna de Corbacho només tindria un objectiu: rellevar Montilla al capdavant del PSC i emular les gestes d'aquest: d'immigrant espanyol -l'un andalús, l'altre extremeny- a alcalde, d'alcalde a ministre i de ministre a president.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
30 de març de 2010, 00.57 h

exacte, el Corbacho serà el proper president que intentarà encolomar-nos Esquerra... Esquerra nunca mais...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de març de 2010, 17.44 h

o sigui una quadrangular de punyalades per la pole a llistes entre Chacón, Corbacho, Castells, Tura i Maragall , jo crec que la cosa pot acabar entre Corbacho vs Tura o Castells, tot i que en Margall té molt poder allà dintre.

En tot cas finalment es visualitzarà una batalleta entre les dues animes del PSC, és a dir la seva esquizofrènia.


Que salga SANGREEEEEEEE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marc fletxa Barcelona
26 de març de 2010, 10.11 h

Si no és pel dany irreparable que suposaria un tercer Tripartit, seria espatoflant veure com ERC feia president de Catalunya el Corbacho o la Chacón. Bé sempre ens quedarà el Polonia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manolo del Bombo fletxa Cinturón rojo
26 de març de 2010, 09.40 h

Y que a Corbacho le acompañe Chiquito de la Calzada y Belén Esteban!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fss fletxa 3
26 de març de 2010, 08.35 h

Havent vist "l'esclatant èxit" de Corbacho com a ministre, només ens faltaria això als catalans, pitjor que una plaga bíblica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.