directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 26 de maig de 2010 05:00 h

El PSC contra Zapatero

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


L'enèsima relliscada de Zapatero, en aquest cas anunciant al BOE de dilluns una prohibició imminent dels crèdits als ajuntaments, va posar milers de consistoris en peu de guerra, i entre els alcaldes més encesos ens consta que hi havia diverses figures del socialisme català.

L'endemà el Govern espanyol ja va fer-se enrere de la mesura i retardarà la moratòria fins l'1 de gener de 2011, però a diversos ajuntaments dilluns va ser un dia de sorpresa i estupefacció, en veure que la imminent tallada d'aixeta de les inversions tirava per terra qualsevol perspectiva de campanya electoral de cara a les municipals de l'any vinent.

Impedint l'endeutament i els crèdits als ajuntaments, Zapatero estava impedint, de facto, que els milers de consistoris socialistes tiressin endavant les típiques inversions de final de legislatura, com hospitals, llars d'infants, parcs, etcètera, essencials per 'acontentar' la ciutadania a curt termini i aconseguir reeditar les majories. Majoritàriament, els crèdits que es concedeixin aquest 2010 serviran per pagar infraestructures de cara a la galeria i que s'aniran inaugurant progressivament l'any vinent, fins a coincidir amb l'inici de la campanya electoral.

A nivell estatal el líder de la revolta socialista va ser Juan Alberto Belloch, l'alcalde de Zaragoza, que per telèfon va amenaçar Zapatero de dimitir si li tallava l'aixeta i li limitava les inversions de final de legislatura, claus per aconseguir la reelecció a la capital aragonesa. A Catalunya, diversos ajuntaments socialistes van patir de valent. A Girona l'alcaldessa Pagans, conscient que en la propera campanya electoral s'hi juga el futur polític, va decidir impulsar per via d'urgència la sol·licitud de 5 MEUR en concepte de crèdits per inversions, mentre que a l'Ajuntament de Barcelona l'alcalde Hereu va ser incapaç de reaccionar, encara tocat per la paràlisi política provocada per la consulta de la Diagonal.

D'altres importants feus socialistes a Catalunya no van ser capaços de convocar un ple extraordinari per assegurar els crèdits, però fonts d'aquests consistoris asseguren que la consigna era 'preparar-se per fer la guerra a l'Estat' encara que això suposés el xoc frontal amb el PSOE, ja que unes municipals sense inauguracions en campanya haguessin posat les coses molt difícils a la majoria d'alcaldes del PSC. Entre les mesures 'de guerra' que dilluns estudiaven els consistoris hi havia desvincular-se de les escoles municipals i de totes aquelles despeses que corresponen a l'Estat espanyol i que any rere any promouen i financen els ajuntaments per evitar el col·lapse dels seus serveis.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
xaruga fletxa Tortosa
26 de maig de 2010, 10.57 h

És molt burro aquest home, Zapatero. No té punyetgra idea de res. ´-es un inútil. Gestionar qualsevol institució quan les coses van bé, no té gaire mèrit. Fer-ho quan les coses van malament (gairebé tot per culpa d'ell), ja son figues d'un altre paner. Nosaltres no necessitem que ens governi ningú. Ja som majors d'edat. SI VOLEN MENJAR ELS ESPANYOLS QUE TREVALLIN, que nosaltres ens en fem un fart. INDEPENDÈNCIA JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.