directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 23:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 12 de maig de 2010 05:00 h

La veritat de l'hospitalització del Borbó

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


L'hospitalització del Rei espanyol a Barcelona va indignar dissabte a milers de ciutadans. ¿Com és possible que una persona empadronada a Madrid pugui operar-se en un hospital públic de Barcelona passant per sobre una llista d'espera de centenars pacients catalans?

Segons va informar inicialment l'Hospital Clínic, l'operació exprés del monarca es justificava a través de la clínica privada BarnaClínic, segons la qual qualsevol ciutadà del món amb prou diners per costejar-se els serveis sanitaris pot venir a operar-se a Barcelona amb els metges i serveis públics de l'hospital.

Malgrat tot, un cop el Borbó ha estat donat d'alta i ha abandonat la planta sencera que ocupava al complex, des de l'Hospital han explicat que els costos de l'operació aniran a càrrec de la Seguretat Social, ja que, segons els responsables del centre, 'el rei rep el mateix tracte que qualsevol ciutadà espanyol que acudeixi a un hospital públic'.

Segons les mateixes fonts, a la part privada de l'hospital el rei només s'hi ha estat 'per qüestions de seguretat', però l'operació ha tingut lloc com qualsevol altra intervenció feta per la seguretat social, a través dels serveis públics del Clínic. Des de la Generalitat ja han anunciat que facturaran els costos de l'estada a la clínica VIP de l'hospital a la Casa Reial, però queda per resoldre amb quin dret el monarca ha pogut passar a davant de milers de pacients i hospitalitzar-se a Barcelona.

Des del ministeri de Sanitat espanyol han reiterat a directe!cat que els ciutadans espanyols s'han d'hospitalitzar obligatòriament a la seva comunitat autònoma, ja que la Sanitat és una competència transferida. Només en casos d'intervencions especials que requereixin tecnologia o especialitats no disponibles a la comunitat autònoma pròpia s'autoritzen els desplaçaments en altres territoris de l'Estat.

No hi ha excusa: Una operació a un nòdul al pulmó és una intervenció fàcilment realitzable als centres públics de Madrid, com el Gregorio Marañón, de manera que el Rei no tenia cap dret a venir a Catalunya. Que hagi pogut tractar-se a Barcelona, aprofitant-se il·legalment de l'excel·lent sistema sanitari català, és un caprici que evidencia una vegada més que a l'Estat no tots els ciutadans són iguals.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
17 de setembre de 2010, 12.59 h


A aquest senyor en una setmana: detecció del tumor ( diuen que benigne) i operació.
A la meva dona detecció del tumor ( càncer ) el 22/12/2008, operació el 4/3/2009 ... 2 messos i mitg despres.
No em queixo de l'atenció rebuda, ha estat la correcta.
Que te de més aquest senyor que la meva dona que per cert es molt més jove que ell, per tant hauria de passar al davant, segons els protocols mèdics ?
Ho tinc tot documentat, qui vulgui veure els certificats que m'ho demani.
Antoni S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
susana fletxa la seu d'urgell
13 de maig de 2010, 00.23 h

jo pertanyo al servei català de la salut i visc a un poble de la provincia de lleida.fa quatre anys,el meu ginecoleg,em va trobar un tumor i em va fer anar directament al hospital clinic de bcn,quan de fet,m'hauria d'haver tocat l'hospital arnau de vilanova,de lleida. Va ser el mateix metge que va parlar amb l'hospital clinic i l'endemà ja hi era.Soc una persona totalment anónima i nohe tingut cap mena de llista d' espera ( solsament les propies de les proves que m'havien de fer i que em cont... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
12 de maig de 2010, 14.04 h

Les aventatges de ser rei "Por la Grácia de Dios".


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de maig de 2010, 12.06 h

Més a més, si un català surt de la nostra comunitat amb motiu d'un viatge, d'una excursió, etc. i vol ser atès mèdicament en una altra comunitat autònoma en cas d'una hipotètica urgència, si no va provist d'una carta que lliuren al mateix CAP de la població de l'usuari, o no t'atendran, o t'hauràs de pagar les despeses. Així anem. Visca el rei !!!!!! Mentrestant, ell com un bon "espanyolito", amb els calés que li surten de les butxaques, no solament pot fotre el què vol i anar on l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de maig de 2010, 11.52 h

Diré el mateix que he escrit a l'altre comentari que hi ha més amunt: (sic)"Aquest individu, no en té prou de fotre'ns els calés que cobra cada mes, que al damunt ve a Catalunya a fer-se operar, i així sucar dels diners dels catalans que paguem amb els nostres impostos. I com és de suposar, l'operació i estada l'hi haurà sortit gratis a més de la pensió amb coberts de plata. M'agradaria molt saber si va haver de fer cua, com l'he de fer jo que m'han donat hora per a una prova mèdica p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.