directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 19:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 12 de maig de 2010 05:00 h

Benedito: crítics amb crítics

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Matí, Capi, Barça, Agustí Benedito
Comparteix
   


Les eleccions per a la presidència del FC Barcelona tenen una doble vessant, política i esportiva, d'allò més llaminera per a les males llengües. Sempre s'ha dit que vincular política i esport és una cosa molt lletja. L'esport va per una banda i la política, per l'altra. I més si es parla del Barça. El club fundat per Joan Gamper ha de ser un club a-nacional i pur en què els afers polítics no hi han de tenir cap mena d'ingerència.

Però aquesta premisa comença a grinyolar quan s'analitza el currículum d'algun dels precandidats. El d'Agustí Benedito, per exemple. Benedito, històric militant d'Unió, va ocupar el número 40 a la llista de CiU per Barcelona a les eleccions catalanes de 1995.

Posteriorment, Benedito es va alinear amb el sector crític d'Unió oposat a Josep Antoni Duran i Lleida, fins al punt que, el 2000, els crítics el van presentar com a cap de cartell per oposar-se als designis de Duran. Aquell any, Unió tenia reservats els llocs 4 i 8 de la llista per Barcelona a les eleccions al Congrés espanyol. El número 4 no estava en dubte: l'havia d'ocupar Josep Sánchez Llibre, llavors secretari d'organització d'UDC. Però al número 8, Duran hi volia situar Manel Silva.

Els crítics van veure l'oportunitat de forçar la militància perquè es pronunciés a favor de Silva o de Benedito, motiu pel qual van forçar una assemblea dels militants d'Unió de Barcelona per a decidir-ho. Finalment, Silva va acabar ocupant el número 8 de la llista.

El 2002, Benedito va acabar el seu recorregut a Unió quan el consell nacional del partit va aprovar l'expulsió de set militants del sector crític que l'any abans havien demanat per carta al president de CiU, Jordi Pujol, que no concedís la secretaria general de la federació a Duran -moviment que acabaria beneficiant l'actual líder de CiU, Artur Mas. Juntament amb Benedito, també van ser expulsats Xavier Rotllan, Ramon Peinado, Xavier Toda, Jordi Piella, David Agustí i Carolina Rodés.

Amb aquest currículum, no és estrany que ara Benedito tingui el suport incondicional d'un dels crítcs amb Unió més influents del moment: el director del diari digital El Matí, Joan Capdevila Capi. Des d'un apartat del web vinculat amb el diari, Capi no té cap inconvenient en mostrar el seu suport públic a Benedito, amb l'eslògan El Capi al Barça!.

El Matí celebra aquests dies el seu primer any de vida i dijous organitza la seva festa d'aniversari, en què lliurarà els premis Joan Sales i Josep Maria Capdevila i presentarà la nova maqueta. Benedito s'hi deixarà veure?


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.