directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 28 de maig de 2010 05:00 h

El safareig del sumari del cas Pretòria

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

macià alavedra lluís prenafeta
Comparteix
   


Els 30 volums del sumari del cas Pretòria que s'han fet públics aquesta setmana han desvelat part de l'entramat que l'exdiputat del PSC Luigi, l'exalcalde socialista de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz i els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta tenien muntat.

En total s'han fet públiques més de 10.000 pàgines d'informació, entre diligències judicials, declaracions de testimonis, factures, extractes de comptes i transcripcions de converses telefòniques. Precisament aquestes converses intervingudes per la Guàrdia Civil, incloses al volum 2 del sumari, han resultat ser una mina i han generat la majoria d'informacions.

Les transcripcions de la Guàrdia Civil fan gala d'un desconeixement total del català, arribant a anomenar Felip Puig de 'Poli Puch', o referint-se a Alavedra com 'Masía Lavedra' o variants. Sigui com sigui, directe!cat ha estat examinant el sumari per tal de facilitar-vos les informacions que vam anar publicant dimecres i dijous, i en aquest punt de mira aprofitarem per publicar aquells detalls o anècdotes que, tot i no referir-se explícitament a les pràctiques corruptes, ens han semblat rellevants de les converses entre els acusats.


Bartu no sap enviar SMS

El primer detall és que l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, no sap enviar SMS. Això es desprèn de la cèlebre conversa amb Luigi on insulten a Joan Laporta:

Conversa MUÑOZ -GARCÍA
MUÑOZ: No aconsegueixo parlar amb Laporta. Em sembla excessiva la mala educació del fill de puta aquest. Al final el portaré als tribunals.
GARCÍA: Envia-li un SMS.
MUÑOZ.: No sé enviar-ne. I ja li he deixat set missatges de veu. L’últim cop que el vaig veure em va dir que el conveni era una merda perquè els de Gramenet són uns fills de puta.


El Periódico, el diari del govern

Una altra conversa que ens ha resultat curiosa és la mantiguda entre Macià Alavedra i el conseller Antoni Castells al telèfon la primavera passada, durant la negociació del nou finançament autonòmic. En un determinat moment, passen a parlar del diari El Periódico i de la seva manera d'informar:

Conversa ALAVEDRA-CASTELLS
ALAVEDRA: Bueno què, a punt de rematar?
CASTELLS: El què?
ALAVEDRA: El finançament!
CASTELLS: Si home, ja m'agradaria.
ALAVEDRA: Avui El Periódico diu que va bé el tema..
CASTELLS: Si estigués com diu... el que diu El Periódico és el que nosaltres volem.


Prenafeta i Alavedra renegant de Salvador Sostres

Per últim, una transcripció d'una conversa entre Alavedra i Prenafeta. Abans d'acomiadar-se telefònicament, els dos prohoms convergents parlen de la situació actual del partit, i segons la Guàrdia Civil 'comentan que tienen mal concepto de Sostres'.

Llàstima que en aquest fragment la transcripció de la Guàrdia Civil sigui indirecta i no literal... Alguns pagarien per conèixer quins renecs van dedicar Prenafeta i Alavedra a Salvador Sostres, i més sabent que al columnista el van acomiadar de l'AVUI per defensar els dos convergents detinguts!








MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jordibcn fletxa barcelona
28 de maig de 2010, 22.08 h

I el Sostres dien que amb el Macià Alavedra podries anar per tot el món perquè et deixava bé, tant bé com el Vito Corleone als italians.Tema dos "ha comido con Laporta i Joan Olive, ara entenc Henrique i Keirrison 26 milions d´euros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.