directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 5 d'octubre de 2010 05:00 h

Dispara contra l'independentisme, surt de franc

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

estelada
Comparteix
   


Què fan Mònica Sabata, Agustí Colomines, Xavier Sardà i Jaume Roures davant d'un micròfon de Catalunya Ràdio a quarts de nou del matí? Abominar obertament de l'independentisme alguns en major o menor mesura que altres però abominar.

Sovint es critica que les tertúlies matinals del dial català es nodreixen de tertulians amb poca documentació sobre el tema que debaten, però la tertúlia d'ahir a Catalunya Ràdio va batre rècords de despropòsits. A partir del minut 23.48, els quatre tertulians -erigits en guardians de l'unionisme- es van dedicar a carregar contra l'independentisme català sense basar-se en cap dada tangible.

El to de la tertúlia va començar suau, amb afirmacions del tipus 'la culpa primera és de qui va rebentar un primer govern i la subordinació del senyor Carod als socialistes, que ha provocat l'aparició d'una munió de formacions independentistes', o bé 'conec molta gent que va votar ERC no perquè fos independentista, sinó perquè seria un tercer partit que faria de contrapès als dos grans. Si ara el tema clau és el referèndum i la situació alegal que això comportarà, molta d'aquesta gent no tornarà a votar ERC'.

Oberta la veda, un dels tertulians no va dubtar en opinar obertament que la principal diferència entre Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós és que 'un està més gordet que l'altre'. 'Quedarà com una història d'enfrontaments personals, de ràbia... Aquí jo no he vist mai que es discuteixi cap programa seriós', va reblar un altre dels presents.

Després d'aquesta fase, va arribar el torn de l'estómac, amb afirmacions del tipus 'Carretero ho ha fet fatal, pobret eh!', o bé 'dins del món de l'independentisme, com en molts altres mons, hi ha moltes capelletes. Hi ha moltes estrelles i molts caps visibles que volen tenir una cadira al Parlament'.

Però va ser després, en el súmmum de la documentació tertuliana, quan un dels presents va  preguntar: 'Carod va a les llistes d'ERC?', exhibint un notable coneixement de la política catalana. Quan un dels seus companys de micròfon el va informar que no, va preguntar 'I per què no hi va?'. A partir d'aquí, la tertúlia de barra de bar va prosseguir amb afirmacions com 'no vol anar a les llistes', 'no, perdona, Puigcercós va deixar clar que no li volia', 'aquí hi ha un personalisme fantàstic'...

Amb aquest panorama sobre la taula, a un dels tertulians li va faltar temps per preguntar-se: 'Laporta, assegut al Parlament, realment s'hi estarà una legislatura? Aquest home s'hi cansarà'. 'Primer ha d'entrar!' l'interrompé un altre. 'S'ha de pencar', afegí un tercer...

El conductor, Manel Fuentes, veient el caire que prenia la tertúlia, la va tallar en sec i va introduir un nou ítem, l'atur, desviant així la ira dels opinadors cap a un altre tema sobre el qual, òbviament, també van erigir-se com els grans experts.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
8 d'octubre de 2010, 08.48 h

-gordet? què vol dir 'gordet'?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carles fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2010, 18.03 h

Tranquils, tenen les hores comptades


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
5 d'octubre de 2010, 17.10 h

Catalunya Ràdio s'ha convertit en Cataluña Asco (no Ascó)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JOsep fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2010, 14.30 h

La mônica Sabata no va dir res contra l'independentisme. Va dir que hi ha capelletes. I això, no és veritat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Claudi fletxa Sant Cugat del Vallès
5 d'octubre de 2010, 14.29 h

Na Mònica Sabata no és o era la coordinadora de la PDD? Doncs no entenc que es sumi a atacar l'independentisme. Ha canviat de bàndol o abans del programa els donen un guió amb el que han de dir?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 d'octubre de 2010, 12.46 h

Això passa perquè ERC deixa que passi. Els del PSC estan governant en molts aspectes com si ells fossin l'únic partit del Govern i cal recordar que sense ERC ni IC no serien al Govern de la Generalitat. El PSC té un comportament terriblement sectari, només promocionen als seus, i a les emisores de la Generalitat cada cop és més un imperi socialista, i ERC no fa res per evitar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Arcadi fletxa Badalona
5 d'octubre de 2010, 10.56 h

Esquerra no és independentista, és col·laboracionista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2010, 07.08 h

l'emisora que paguem entre tots esta plè de contraris a l'independentisme, si fins i tot es fiquen amb CiU que es lu més light... Esperem que aquesta vegada no sumi el Tripartit i fotin al carrer a tots aquests españolistes, i el Basas ja sap que pot tornar quan vulgui encara que segur que no cal perquè les coses li aniràn bé pel nou diari Ara


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.