directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 28 de gener de 2009 05:00 h

Jaume Roures, la lluita continua

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

jaume roures mediapro
Jaume Roures, propietari de Mediapro

Comparteix
   


Malgrat n'hi hagi que ho donen tot per perdut, Catalunya continua essent una potència al món. Un dels herois nacionals que, des del treball diari, fa la seva aportació per posicionar Catalunya al món és l'empresari audiovisual Jaume Roures, propietari del grup Mediapro.

En un article titulat 'Citizen Katalan', el diari francès Libération entrevista a Roures destacant-ne la seva capacitat per aixecar un imperi audiovisual en un temps de crisi als mitjans. L'article repassa els inicis de Roures com a cap de producció de TV3 fins l'any 2001, així com l'actual bon moment de la seva productora Mediapro, que amb una facturació de 800 milions d'euros va camí de convertir-se en un imperi com el de Hearst, el veritable Ciutadà Kane. Els darrers anys, Mediapro ha guanyat la batalla del futbol a Sogecable, ha creat l'única cadena de televisió que creix en audiència a l'Estat -La Sexta-, ha consolidat el diari Público, ha finançat el darrer film de Woody Allen 'Vicky Cristina Barcelona' i li finançarà els tres propers i a més, produeix un de cada quatre programes de prime time espanyols.

Però més enllà de l'èxit empresarial, Roures no defuig el compromís amb els seus ideals. Trotskista de jove, la bona marxa dels seus negocis li ha permès produir diversos films compromesos, com 'Comandante', el documental d'Oliver Stone sobre Fidel Castro, o 'Salvador', sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich. De la mateixa manera, el compromís amb Catalunya és una altra de les constants en la trajectòria de Roures, i només cal recordar el vot de confiança a la llengua catalana que va suposar l'iniciativa d'estrenar Vicky Cristina Barcelona només en català a Catalunya.

A l'article de Libération, Roures es mulla per Catalunya, i tot i que les seves pràctiques empresarials el portin a treballar principalment en castellà, no té cap problema en mostrar-se partidari d'un referèndum d'autodeterminació: 'Estic a favor d'un referèndum d'autodeterminació entre els catalans. És important pronunciar-se, encara que al final, jo probablement optaria per restar dins Espanya'. L'empresaris tampoc té problemes per reconèixer allò que a Espanya fa tant mal de sentir, i és que Catalunya té una identitat pròpia clarament diferenciada de l'espanyola. 'Som un poble amb mil anys d'història, amb una llengua rica i literària i amb un esperit obert', assegura.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Toni fletxa Sabadell
29 de gener de 2009, 10.07 h

Carles Puyol: Segurament el Jaume Roures ja viu lliure i no li cal que Catalunya sigui independent per tenir més llibertat personal. Al contrari: segurament perdria alguns negocis a Espanya si Catalunya declarés la independència. Els diners no tenen fronteres. I és per això que ell votaria NO. És un home coherent i un bon catalanista, no obstant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles Puyol fletxa Catalonia is not spain
28 de gener de 2009, 17.04 h

Roures, tot això em sembla molt bé i tan de bo hi hagués més gent com tú, però per què dir tot això de Catalunya (cert) i al final dir que posiblement es quedaria dins d'Espanya??? Li agrada ser colonitzat o viure lliure Sr. Roures??? VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.