directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 21 de gener de 2009 05:00 h

L'altra cara d'Europa

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Aquests dies l'edifici del Consell Europeu és el focus de la polèmica a Brussel·les, degut a la instal·lació de l'artista conceptual txec David Cerny, que ironitza sobre els diversos estats que conformen la Unió. Dilluns a la nit va procedir-se a tapar amb un llençol negre el 'vàter turc' que representa a Bulgària en el polèmic mural, 'Entropa'. El mural ha irritat a molts socis europeus, però el govern búlgar és l'únic que s'ha queixat formalment.

L'obra de Cerny mostra un mapa gegant de clixés i prejudicis, on es pot veure una Espanya sepultada pel formigó, mossens polonesos amb banderes gais, Alemanya tapada per autopistes formant una mena de creu gammada, Grècia en flames, França tapada per un cartell de vaga, italians masturbant-se amb pilotes de futbol o Suècia, que és una capsa d'Ikea que amaga un avió militar. Romania és el castell de Dracula, Luxemburg està pintat amb or fals i un cartell de 'Es ven', Holanda ha quedat submergida sota l'aigua i li sobresurten les torres de cinc mesquites, a Àustria només se li veuen centrals nuclears i la Gran Bretanya no hi és, pel seu euroescepticisme.

Suposadament, 27 artistes diferents havien fet el mosaic, cadascun representant i explicant el seu Estat a la resta d'Europa. Praga fins i tot va arribar a distribuir un dossier de 29 pàgines amb el currículum dels suposats artistes. Finalment però, i a dos dies de la inauguració de les escultures que s'exposaran fins el 30 de juny, el govern txec va reconèixer que havia estat enganyat i que el panell només és obra Cerny, que ha cobrat 50.000 euros per la polèmica instal·lació.





MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jhgdfd fletxa kjhfds
21 de gener de 2009, 17.35 h

Una obra genial que els reaccionaris entroperos no poden entendre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.