directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 26 de gener de 2009 05:00 h

Subvencionar bé

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Sembla que el Govern tripartit s'ha proposat reforçar la imatge que des de l'exterior es té del Principat, i s'han proposat diverses maneres d'aconseguir-ho. Una és l'obertura d'ambaixades arreu del planeta, que permeten defensar els interessos del país en els llocs més decisius de la política internacional. Una altra manera, potser més modesta però possiblement amb més penetració social, són les importants subvencions que reben els diversos casals catalans repartits pel món.

Tal com informa el Diari de Girona, 5 d'aquests casals s'emporten 200.000 euros de subvencions, però a l'hora de comprovar el compromís amb Catalunya i el català d'aquests casals n'hi ha per posar-se les mans al cap. Dels 5 casals més subvencionats (Montevideo, Madrid, Rosario, Caracas i Buenos Aires) només el de Buenos Aires té el seu lloc web en català (tot i que la versió és en 'catalá'), la resta només disposen de versions en castellà on anuncien els tradicionals cursos de puntaires, cursos de català, dinars mensuals amb 'paella' i, en alguns casos, celebracions de Sant Jordi o l'Onze de setembre.

No ens pertoca a nosaltres qüestionar la necessitat d'aquests casals, que creiem imprescindibles. Però de la mateixa manera que els trobem indispensables, trobem indispensable que disposin de versions en català dels seus webs, l'idioma de la Catalunya que representen i de la qual tan alegrement se'n embutxaquen subvencions.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
26 de gener de 2009, 15.29 h

Segur que només el de Buenos Aires? El de Brussel·les està tot en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.