directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 16 de gener de 2009 05:00 h

L'Andorra homòfoba

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

donar sang donació
Comparteix
   


La societat andorrana és moderna i democràtica, però les seves institucions de vegades no ho són. Aquests dies s'ha fet pública una vergonyosa sentència del Tribunal Constitucional d'Andorra on es reafirmen en la decisió de prohibir a les persones homosexuals o transsexuals de donar sang al Principat.

El TC andorrà no creu que impedir-los les donacions sigui un acte discriminatori, i arriben a al·legar que no es pot considerar que hi hagi discriminació en la donació ja que la prohibició el que fa és "protegir les persones que han de rebre la sang". Així donen la raó a l'empresa francesa de donacions, EPS, en la seva continuada negació a permetre les donacions d'homosexuals i transsexuals. Segons el Tribunal, les donacions de sang no són una cosa a l'abast de tothom, sinó que suposen 'actes de generositat' i asseguren que la veritable discriminació seria 'negar una transfusió de sang' a qui ho necessités.

L'Associació andorrana Som com som ja ha avançat que recorreran la sentència, amb la intenció d'arribar, si cal, a Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. I no n'hi ha per menys: amb actituds homòfobes com aquestes, Andorra continuarà essent un Estat retrògrad i 'diferent'.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
harmonia fletxa Vallès Oriental
17 de gener de 2009, 12.41 h

De manera que si a un homosexual li passa un accident a Andorra, serà atès amb normalitat pels serveis de salut? I és més, si has d'anar a l'hospital allí, et demanen si ets homosexual o transsexual?

Llavors així els homosexuals ens assegurem que si hem de rebre una transfussió en aquell país, per la raó que sigui, tenim dret a la "sang pura" d'una persona heterosexual. Això ens portaria, potser, a poder-nos curar. Potser la finalitat de tot això sigui la pietosa voluntat de cur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de gener de 2009, 22.28 h

I si els homosexuals andorrans que necessiten transfusió es neguen a rebre sang "heterosexual" què faran? Els deixaran morir?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.