directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 14 de gener de 2009 05:00 h

El domini blaver

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Continuen els intents de fragmentar l'hegemonia del .CAT, el domini lingüístic català a la xarxa, que ja compta amb més de 32.000 webs que l'utilitzen. A la 'hereuada' d'impulsar el domini .BCN per promocionar Barcelona al món, i que conseqüentment implicaria afeblir el domini català, cal afegir-hi la nova campanya pel .VAL, el domini que els cercles blavers del País Valencià intenten vendre aquests dies.

Segons indica el web de la campanya, el .VAL vol que "el govern valencià s’impliqui en la voluntat del poble valencià de tindre un domini per al valencià i per a la cultura valenciana". Així pretenen que, a través d'un llistat d'adhesions, la Generalitat Valenciana es mulli per tal d'aconseguir un domini valencià a la xarxa. El problema és que la campanya parteix d'una sèrie de falsedats i equívocs orientats exclusivament a fer mal al .CAT.

Per començar, la web del .VAL evita fer referència en cap moment al domini català, tot i enllaçar cap a tots els dominis territorials i/o culturals. L'única cita al domini .CAT és a l'apartat 'informació', quan volen associar erròniament el domini .CAT a Catalunya, quan realment el .CAT va dirigit a tota una comunitat lingüística -no territorial- tal com va dictaminar la ICANN. De fet la ICANN va aprovar el domini precisament perquè no era territorial, sinó cultural, ja que els dominis territorials només tenen dues lletres i només poden demanar-los els estats.

La seriositat de la campanya fa aigües a mesura que es navega per les pàgines del domini. Així, el llenguatge emprat pels impulsors del .VAL, que en teoria és valencià, està ple de castellanismes, com ara 'ret' traduint 'red' enlloc de 'xarxa'. De la mateixa manera, quan fem un whois al domini per tal de conèixer els impulsors de la iniciativa, ens adonem que s'ha eliminat qualsevol nom del propietari o impulsor. Qui diu defensar el domini del poble valencià no té la valentia de donar noms i cognoms i s'amaga en l'anonimat.

De moment no hi ha cap adherit a la campanya i tampoc han publicat cap notícia sobre els progressos que fa el domini blaver. Així el .VAL es retrata a si mateix com una iniciativa mancada de contingut, que falta a la veritat perquè s'orienta a representar al poble valencià -i això ja ho fa el .CAT-  i que està impulsada des de l'anonimat per tal de fer crèixer l'odi anticatalà al País Valencià.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
15 de gener de 2009, 19.14 h

Blaver? On ho veus això?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pasbort fletxa Vila-real
15 de gener de 2009, 18.28 h

Contra els assassins que maten assassinen a...GAZA...i....aquí son la mar d´amics amb els que ens MATEN ens ASSASSINEN com els CRIMINALS ASSASSINS de la VANGUARDIA, etc. etc. etc. que a hores d´ara encara estiguen ajudant a FRANCO a fer-nos desaparèixer és la DEMOCRACIA diuen els CRIMINALAS ASSASSINS que ens estan fent el GENOCIDI...i a damumt JO sóc el dolent, el malparit que ho denuncio,ale...correu...correu...correu...a VOTAR a favor de TOTS els que ens estant PERPETUANT EL FRANQUISME..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Irene fletxa Bcn
15 de gener de 2009, 17.16 h

Donc em sembla be que tinguin el seu propi domini encara que segueix una normativa no oficial, pero si ens posem a dir castellanismes el català de catalunya no es lliura (robar, toro, vas, primera del singular -o..)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Barcelona
14 de gener de 2009, 17.31 h

I per què volen el .val si ja tenen el .es?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Àngel fletxa Cerdanyola del Vallès.
14 de gener de 2009, 15.36 h

Quin cansament tot el dia de brega


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.