directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 3 de desembre de 2008 05:00 h

Els iPhones del Govern

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

iphone català
Comparteix
   


Telefònica ha estat l'empresa guanyadora de la darrera concessió per proveir de telefonia mòbil a la Generalitat de Catalunya. Fins aquí tot correcte, la concessió ha estat per un import de 15,5 milions d'euros, s'allargarà tres anys i l'operadora proveirà els serveis de telefonia als 15.000 mòbils que utilitza el govern.

Com a 'regal' per la milionària concessió, Telefònica ha obsequiat amb un iPhone a cadascun dels consellers de la Generalitat. Desconeixem si els directors generals i d'altres alts càrrecs també en tenen, però a les conselleries sí: en el dia a dia de Montserrat Tura que retratava l'altre dia el diari AVUI [PDF] s'hi pot llegir 'el cotxe esdevé una oficina mòbil: trucades personals, de feina i repàs de correus i teletips a l'iPhone (la consellera és fan de les tecnologies).'


El problema és que, segons estipula el contracte de servei amb Telefònica, l'operadora proveirà terminals 'en català' per les 15.000 línies del Govern, i a dia d'avui ni Apple ni Telefònica han fet cap esforç fins ara per traduir la interfície de l'iPhone a la nostra llengua, de manera que l'iPhone de Montserrat Tura funciona en estricte castellà. La demanda de telèfons en català s'entén dins la política de la Generalitat per tal estimular les traduccions dels fabricants: les companyies que es presentaven a la concessió van haver d'afegir un plec amb les descripcions dels terminals que oferien i on l’idioma català era obligatori en totes les prestacions (menús i interfícies d’usuari, missatges, aplicacions, text predictiu i d’altres).

A dia d'avui la traducció en català de l'iPhone és al·legal i calen coneixements avançats d'informàtica per instal·lar-la, de manera que dubtem que els informàtics de Telefònica s'hagin dedicat a crackejar els terminals dels consellers per posar-los en català. O sigui que malgrat que la concessió i l'acord amb Telefònica per promoure els terminals en català, els consellers van pel món donant exemple amb iPhones en castellà.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jesús (Xess) fletxa Badalona
4 de desembre de 2008, 13.34 h

Es nota que és espanyol en blastik... només ha sabut veure que els catalans, els governants catalans, volen les seves eines en el seu idioma (que li sobra a ell i odia) però no ha vist que els iPhone eren regalats i per tant gratuïts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de desembre de 2008, 17.29 h

pero que pesaos con que esten en catalan. si lo que importa es que no compren los putos iphones que son un puto capricho de mierda!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rut fletxa Granollers
3 de desembre de 2008, 13.25 h

Però això de la telefonia dels consellers i funcionaris no es porta des d'una conselleria d'ERC?

Pensava que estaven per la llengua... però sembla que no és així.

Telefònica és telefònica i no oblidem que és espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maxx fletxa Maresme
3 de desembre de 2008, 11.46 h

I ben cofois que deuen anar amb el regalet (això és legal?). En el fons l'idioma tant se'ls en fot. Els del PSC i ICV per descomptat. I als botiflers espanyolistes d'ERC també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.