directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 25 de novembre de 2008 05:00 h

La ressaca del 20N

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

franco ha muerto murio
Comparteix
   


Un any més, la data en que el dictador Francisco Franco va passar a millor vida ha arribat envoltada dels actes d'apologia feixista que, 33 anys després del 'Franco ha muerto', encara es celebren arreu d'Espanya.

Per una banda, s'han realitzat diverses misses en record del dictador als punts més castissos de la geografia espanyola. En una d'elles, organitzada a Castelló de la Plana pels ultradretans d'infonacional.com, es van donar les circumstàncies que, malgrat trobar-se l'església plena de skins i demés fauna nostàlgica, el capellà va relliscar tot recordant al difunt 'Enrique' enlloc de Francisco Franco (mireu-ne el vídeo, cap el segon 50).

A Franco també se l'ha recordat amb esqueles als diaris, però la majoria d'elles eren en clau d'humor, com aquestes dues que us pengem a continuació.








El Valle de los Caídos també va concentrar bona part dels actes apologètics. El més sonat va ser la marxa, organitzada per la Falange, des de Madrid fins al Valle, a 50 quilòmetres de distància. Com a curiositat, la marxa arrencava del carrer Gènova de la capital de l'Estat, per allò que si algun simpatitzant del PP volgués afegir-s'hi ho tingués fàcil.

A l'arribar al mausoleu del dictador, els feixistes van tenir la permisivitat habitual per part de les autoritats a la zona i com cada any van poder entrar banderes preconstitucionals i demés artilugis de propaganda falangista sense que ningú els aturés, i això que la llei prohibeix entrar símbols franquistes al Valle.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.