directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 22 d'abril de 2009 05:00 h

Chaves i l'Estatut català

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

manuel chaves ministre possessió càrrec
Comparteix
   


La radical evolució de l'actual vicepresident tercer i ministre de Política Territorial espanyol, Manuel Chaves, respecte a l'Estatut català il·lustren perfectament el procés de domesticació i ribotatge del text estatutari a mans d'Espanya, fins a l'actual Estatut descafeïnat que el nou finançament imposat pel PSOE pot arribar a deixar en res.

Quan el president Maragall va iniciar la reforma de l'Estatut català, tant PP com PSOE van activar les alarmes, convençuts que aquell 'aprovaré el Estatuto que salga del Parlamento de Catalunya' que havia promès Zapatero podia fer molt mal. A mesura que s'anaven filtrant parts del projecte estatutari, les patums de l'espanyolisme van aixecar el crit al cel, i van ser Chaves des d'Andalusia i Juan Carlos Rodríguez Ibarra des d'Extremadura les veus que van oposar-se al text català amb més contundència.

Com a president de la Junta d'Andalusia, Chaves va arribar a dir que el model de finançament bilateral que proposava l'Estatut 'mai' seria acceptat, i s'hi oposava tant pel model de finançament com per qüestions jurídiques, sobretot perquè, segons el Chaves de l'any 2005, el reconeixement de Catalunya com a nació era 'incompatible' amb la Constitució espanyola.

Després de les ribotades d'Alfonso Guerra i el malaguanyat pacte Mas-Zapatero, on els convergents van vendre un mal Estatut a canvi d'un plat de llenties -que no van tenir mai-, la postura de Chaves amb l'Estatut ha canviat radicalment, i fins i tot el nou Estatut andalús compta amb diversos articles calcats als de l'actual text català. En el seu paper actual al Govern espanyol, Chaves ha capgirat el seu discurs de fa uns anys, afirmant aquest dimarts, en la seva visita a Catalunya, que l'Estatut 'és plenament constitucional' en referència a la possible retallada a mans del Tribunal Constitucional espanyol.

No és que Chaves s'hagi canviat la jaqueta i defensi ara coses oposades, és l'Estatut català el que, en la seva essència més profunda, representa ara coses oposades al text sortint del Parlament.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
22 d'abril de 2009, 11.50 h

Aquesta gent encara ens tracten com si ens xupessim el dit?



REFERENDUM per l´INDEPENDENCIA=LLIBERTAT

Es una guerra en la que decideixes participar, sense que fatges mal a ningú i en la que ningú et farà mal, sols serà com una bofetada per als que manen aquí i també per els d´allà, o acàs els tens que agraïr alguna cosa...vos, una guerra que decideixes si eres soldat ras, Capità o Capità General,sols tú decideixes, si reclames la nostra LLIBERTAT o si prefereixes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.