directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 30 de juny de 2009 05:00 h

Anar a l'excusat

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

lavabo homes pixadero
Comparteix
   


Anar a l'excusat és una manera fina de dir que es va al lavabo i justament aquesta excusa és la que han utilitzat els dos regidors del Partit Popular de Madrid per escapolir-se de participar en la votació que el ple de l'Ajuntament de Madrid ha fet per retirar els càrrecs honorífics que encara tenia el dictador Francisco Franco, que no eren pocs ja que tenia el d'alcalde honorífic, fill adoptiu, medalla d'or i medalla d'honor.

La proposta s'ha votat per unanimitat, però sembla que just en aquell moment Fernando Martínez Vidal i Íñigo Henríquez de Luna, tots dos regidors del Partit Popular, han tingut algun problema intestinal i han hagut de sortir per anar al lavabo. D'aquesta manera han evitat votar, ja sigui a favor o en contra, i han permès que la votació es fes sense que els mitjans de comunicació puguessin dir que algú del PP s'hi oposava.

Tot i això, convé recordar els problemes que té el Partit Popular per pronunciar-se en aquest tipus de situacions. El regidor popular de l'Ajuntament de Figueres va votar obertament en contra de retirar el títol d'alcalde honorífic al dictador argumentant que 'cal respectar les decisions preses en plenari per part dels regidors d'anteriors mandats si es vol que els següents respectin les nostres'.

Algú podria dir que un regidor de Figueres té marge d'actuació i pot no respectar al 100% les directrius del partit, però per la importància de la ciutat sembla que no es pugui dir el mateix de l'alcaldessa de València, Rita Barberà, que també va rebutjar retirar el títol d'alcalde honorífic a Franco. De fet, tal i com l'oposició es va encarregar de recordar-li en aquell moment Barberà ni tan sols ha condemnat el franquisme.

Si recordem que fa uns dies us explicàvem que un regidor de la Falange Auténtica d'un poble de Màlaga va votar favorablement a demanar que la Junta d'Andalusia promogui el coneixement de les llengües cooficials a l'Estat espanyol, potser encara haurem de dir que el PP és encara pitjor.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.