directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 6 de juliol de 2009 05:00 h

Catalunya marca tendència

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

toro bruc
Toro del bruc pintat com una vaca

Comparteix
   


Dies enrere Osborne ens sorprenia anunciant que renuncia al toro com a imatge de la marca ja que consideren que el brau els identifica amb una empresa de fa 200 anys i no amb allò que són actualment. De tota manera un cop van presentar la nova marca vam poder constatar que no s'allunyava gaire de l'anterior ni desterrava el brau i es que ja vam explicar que l'emrpesa ha vist un nou filó en els drets d'imatge que li pot comportar aquesta icona de l'espanyolisme i ha creat una nova divisió de negocis que es dedicarà justament a explotar aquesta imatge. En aquell moment ja vam vaticinar que seria difícil controlar l'ús comercial que es fa del toro d'Osborne ja que s'ha convertit en 'patrimoni' de l'Espanya canyí.

Avui volem demostrar com aquest brau tan estimat i tan odiat per uns i altres s'ha convertit evidentment en quelcom més enllà de la imatge d'una marca, s'ha convertit en una mina i per a la creativitat i l'expressió artística arreu de l'Estat. El toro no només ha motivat variacions artístiques als Països Catalans sinó que aquesta moda s'està estenent com una taca d'oli i inspira tota mena de versions com pintar les vores de color blau cel perquè sembli que està escanyolit com una cabreta, pintar-li un esquelet al damunt o la ja tradicional disfressa de vaca que ja es va poder veure al Bruc.


Sembla, però, que hi ha una doble mesura per avaluar aquest tipus d'accions, ja que quan passen a casa nostra són titllades d'atacs i portades als jutjats i en aquest últim cas en què un artista de Càceres va pintar el brau de vaca fins i tot va ser mereixedor d'una entrevista en termes culturals al diari 20 Minutos.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Catalunya
7 de juliol de 2009, 19.27 h

Aquí ja en tenim de bons d'artistes:



http://i260.photobucket.com/albums/ii6/Jordi_RS/Catalunya/Catalunya_Misc/Bruc-brau00.gif


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
6 de juliol de 2009, 21.26 h

Si els espanyols siguessin coherents ens haurein d´haver deixat la imatge del "toro d´osborne" com a icona catalanista a ells els representaria més la imatge d´un brau agenollat agonitzant amb una espasa clavada a l´esquena i tacat de sang per tot arreu amb la llengua fora i cara de patiment, que és el que defensen en realitat, o no?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.