directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 26 de gener de 2010 05:00 h

Viure com un rei

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

monarca borbó rey juan carlos
Comparteix
   


Hem parlat diverses vegades de la opacitat dels comptes de la casa reial espanyola, i aquests dies el Partit Comunista de l'Estat (PCE) recull signatures per tal d'aconseguir transparència en els comptes del monarca. Avui volem il·lustrar-vos sobre una de les fonts de despesa principals de la senzilla i campechana monarquia espanyola: els cotxes del Borbó.

Tothom coneix l'afició de Juan Carlos pels cotxes de luxe, però pocs coneixen els detalls del Parc Mòbil de la Casa Reial, amb unes xifres de bogeria. Segons la recerca de Daniel Forcada i Federico Quevedo al llibre ‘El negocio del poder. Así viven los políticos con nuestro dinero’, la casa reial espanyola disposa de més de 71 automòbils de luxe, repartits en tres magatzems a la Sarsuela, el Pardo i els baixos del Palau d'Orient. Dels cotxes del monarca se n'ocupen 65 treballadors entre mecànics, rentacotxes, xòfers i treballadors d'oficina. L'any 1994, la factura de benzina de la Casa Reial superava la de qualsevol ministeri, i aquell any, l'últim que es va fer pública la despesa en benzina, la Casa Reial gastava 77.000 pessetes diàries de combustible, 28 milions de pessetes anuals.

Entre els models que acapara el Borbó n'hi ha de tota marca i procedència, tot i que la majoria són 'obsequis' o models 'de prova' procedents de fabricants com Audi o Mercedes. A la berlina Audi RS6 que es descobria a principis d'aquest 2010 cal sumar-hi diversos dos esportius Nissan 350Z de 40.000 euros la peça, un exclusiu Maybach 57S i un Mercedes SL55 AMG valorat en 150.000 euros, així com diversos tot terrenys de la marca alemanya i un Smart que el monarca va regalar a la reina. Però també hi ha obsequis provinents de Ford, Lancia, Volkswagen o Volvo. Al parc d'automòbils del Borbó també hi ha una pila de motocicletes, entre elles una Harley Davidson cortesia del milionari Malcolm Forbes o una MV Augusta regal del dissenyador Nicola Trussardi.

Per altra banda, el successor de Francisco Franco també disposa de peces de col·leccionista, com un Rolls-Royce Phantom IV d'herència del dictador, el model més exclusiu de la marca, del qual només hi ha 18 unitats arreu del món. Un dels cotxes més espectaculars que ha tingut el monarca va ser un Porsche 959, valorat en 40 milions de pessetes, que Juan Carlos va rebre a finals dels 80 com a 'regal d'aniversari' d'una desena d'empresaris, entre ells el cèlebre i actualment engarjolat Javier de la Rosa. El monarca va estimbar-lo dos anys després quan feia curses sobre les carreteres gelades del Pirineu de Lleida, i aquell accident va servir perquè l'opinió pública espanyola descobrís el monarca humil al costat d'una bèstia automobilística caríssima. Des de llavors, el Borbó intenta sempre que pot evitar que se'l retrati al costat dels cotxes cars i opulents que acostuma a conduir. Tanmateix, la Casa Reial també sap donar una imatge d'austeritat quan convé. Així, el rei no s'ha desprès mai del seu Mini clàssic, i en els seus estius a les Balears, els monarques 'només' utilitzen un Alfa 156 Sportwagon i un New Beetle negre.

Aquest és només un petit tast dels 71 automòbils del monarca, de qui coneixent la seva afició per la velocitat, estem segurs que deu arreplegar desenes de multes l'any i, malgrat tot, continua circulant amb impunitat, aliè a les retirades de punts i els controls de velocitat.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Edu fletxa Igualada
27 de gener de 2010, 21.26 h

A mi m´agradaria viure com ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de gener de 2010, 14.17 h

Tot això serà història i ens riurem quant lliures siguem, si volem!



La oportunitat a les properes eleccions a Catalunya.



Visca la llibertat!

Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Oriol fletxa Premiià de Mar
27 de gener de 2010, 10.20 h

Almenys, el moble de les golfes no gasta!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de gener de 2010, 12.00 h

Jo sempre dic el mateix: Fora el Borbó de Catalunya. I si ens l'hem de quedar, que el pagui qui el vulgui. Toies d'aquesta mena, no ens serveixen per res. Són com un moble a les golfes que no serveix per a res, sinó que per a fotre nosa i enrenou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.