directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 26 de gener de 2010 05:00 h

El Facebook, contra el cementiri

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

no al cementiri nuclear
Comparteix
   


Com ja és habitual les qüestions d'actualitat que generen debat al carrer tenen la seva translació també a la xarxa que pot ser una eina per copsar el posicionament de l'opinió pública. Quant a la decisió que aquest dimarts al matí vota l'Ajuntament d'Ascó per presentar-se com a municipi candidat a acollir el cementiri nuclear, el debat sembla ser pràcticament inexistent i l'activitat a Facebook, si més no, és clarament contrària al cementiri nuclear.

Si fem cas d'aquesta xarxa social, els cinc regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Ascó prendran una decisió -si es confirma la previsió de que votin a favor- que a priori sembla no agradar a la majoria de catalans. El grup més nombrós aplega més de 8.000 membres sota el títol 'No al Cementiri Nuclear a Ascó', mentre que no existeix -o no l'hem sabut trobar- cap grup que vegi amb bons ulls que el premi d'una nova instal·lació nuclear torni a recaure a Catalunya i les 'afortunades' Terres de l'Ebre.

A banda d'aquest grup hi ha altres iniciatives més iròniques que també apleguen adeptes com ara el grup 'Perquè fotin 'el PUTU cementiri nuclear' al Valle de los Caídos'. També en aquesta mateixa línia hi ha l'únic grup pronuclear, que està a favor de l'establiment del cementiri nuclear.... però a la Moncloa! Una idea que, per ara, reuneix pocs seguidors però que se sustenta en una lògica demolidora: com sempre, millor tot centralitzat, raonen.

En aquests grups proposen accions de protesta com ara enviar un correu electrònic a l'alcalde d'Ascó per demostrar el rebuig a la decisió del consistori o la convocatòria d'una mobilització aquest mateix dimarts davant de l'Ajuntament amb els participants vestits de dol i organitzats en comitiva fúnebre per tal d'assistir a l'enterrament de la Ribera d'Ebre i comarques veïnes, com a darrer intent abans del ple extraordinari on s'ha de votar si Ascó finalment és candidata.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Arnau fletxa Vandellòs
27 de gener de 2010, 17.13 h

Apagueu l'ordinador i sortiu al carrer!



La lluita no es guanyarà fent-se el simpàtic pels grupets del Facebook. Ara ens cal mostrar el nostre rebuig en els actes de protesta i manifestacions que es convoquin en contra del cementeri nuclear.



Pots seguir, però, enganxat a la pantalla...




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de gener de 2010, 17.56 h

Entre la cementera, el magatzem de gas, les 3 nuclears, la plataforma petrolera, les tèrmiques, els parcs eòlics, el magaztem de residus radioactius... podem demanar les Terres de l'Ebre també una presó d'alta seguretat per acollir els presoners de Guantànamo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.