directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 29 de gener de 2010 05:00 h

Montilla, contra els drets històrics

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


El terme 'nació', els drets històrics i els símbols nacionals són els tres ferros roents que encallen la publicació definitiva de la sentència contrària a l'Estatut per part del Tribunal Constitucional espanyol. Així ho asseguren constantment El País i La Vanguardia en les successives filtracions que van publicant. Just després de cada filtració, els partits catalans reaccionen indignats dient que l'Estatut votat pels catalans és intocable.

Però, íntimament, el primer secretari del PSC i actual president de la Generalitat, José Montilla, no sembla que opini ben bé així. Com a mínim, sobre els drets històrics. Un breu repàs a l'hemeroteca ho demostra.

En l'article Constitución y derechos históricos, publicat a La Vanguardia el 2005 durant la seva etapa com a ministre d'Indústria espanyol, va carregar sense miraments contra aquest aspecte clau de l'Estatut: 'En un Estat de dret no existeix més legitimitat política que la derivada de la sobirania dels ciutadans que, mitjançant el poder constituent, es doten d'una llei de lleis (...). És a dir, la legitimitat democràtica no es funda en la història, sinó en la sobirania popular, de la qual emana tot el poder.'

Després de justificar que els drets històrics de què gaudeixen Navarra i País Basc són vàlids perquè ho diu la Constitució espanyola ('No fa mai mal recordar que els únics drets històrics susceptibles d'empara i respecte són els que existien en el moment mateix de l'entrada en vigor de la Constitució'), afirmava: 'Els drets històrics no legitimen ni poden legitimar l'adquisició de títols competencials al marge i amb un fonament diferent al que contempla la Constitució'.

'Invocar els drets històrics per a ampliar o blindar competències, lluny d'enfortir l'autogovern de Catalunya, el debilita, i lluny de demostrar ambició, denota incompetència i falta de rigor', escrivia el 2005 sense cap remordiment.

I finalitzava la seva diatriba amb un contundent: 'El drets històrics sí que poden, en canvi, invocar-se per a afirmar que la voluntat d'autogovern de Catalunya ve de lluny i per a aconseguir la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de Dret Civil propi. Pretendre utilitzar-los amb una altra finalitat no és sinó desvirtuar greument la Constitució i, per tant, perjudicar la millora de l'autogovern de Catalunya. Els socialistes catalans no cometrem aquesta temeritat ni permetrem que d'altres pretenguin cometre-la en nom de tots.'



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Dani fletxa Olot
31 de gener de 2010, 17.26 h

Ex votant d'ERC... Siusplau, aquesta descàrrega visceral i sistemàtica en contra d'ERC sobta, i fa la flaire d'un convergent ressentit... És cert que ERC es va equivocar (la va cagar ben cagada, si és més escaient) fent president a Montilla (no es mereix l'apel·latiu de senyor), i és per això que no penso tornar-los a votar, però cal no ser ingenus i pensar que en Mas (el qual tampoc em mereix el més mínim respecte) serà millor president per Catalunya que en Montilla.

Si la pol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de gener de 2010, 21.15 h

A Don José Montilla el va posar de president els senyors d'ERC , bè ja fa temps només es diuen E perquè van deixar-s pel camí la R i la C, tot una premonició del que passarà d'aqui a 8 mesos quan E perdrà 10 escopns o més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi Puig fletxa Cardona
29 de gener de 2010, 20.56 h

I quedi ben clar que això el Montilla ho va dir molt abans que Esquerra li regalès la Presidència de la Generalitat. Puigcercós haurà d'explicar algun dia a canvi de què es va vendre als socialistes espanyolistes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 de gener de 2010, 14.08 h

Contra els drets històrics, contra la llibertat de Catalunya, contra el dret de decidir, contra que Catalunya sigui estat, contra, contra, contra. Els socialistes, històricament han estat sempre contra de qualsevol cosa que beneficiï a Catalunya igual que el PP? Algú ho sap?




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
29 de gener de 2010, 12.18 h

Anar contra Catalunya sempre és premiat per ERC, perqué en Montilla, enemic declarat dels drets històrics de Catalunya, és president de la Generalitat, no perqué hagi guanyat unes eleccions, no!...sino per voluntat d'ERC.



Les titelles P$OEmontillistes d'ERC heu de saber que ni perdonem ni oblidem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de gener de 2010, 10.16 h

Que en sap en Pepe Montilla de drets històrics?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.