directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 29 de gener de 2010 05:00 h

Falangistes als Jocs d'Hereu

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

samaranch joan antoni
Comparteix
   


Segons va informar 3cat24.cat, Jordi Hereu i l'encara president d'honor del Comité Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, van reunir-se el darrer dimarts per tal que l'alcalde de Barcelona li exposés a l'octogenari olímpista el seu projecte per la candidatura de Barcelona-Pirineus pels Jocs d'hivern de 2022. La reunió s'emmarca dins l'agenda que Hereu s'ha marcat per tal d'esbossar les línies bàsiques de la candidatura a aquells personatges i entitats que considera claus per obtenir suports.

L'encomanament d'Hereu parla per si mateix. Deu haver caigut en l'oblit de l'alcalde la campanya 'Democràcia i Dignitat a l'esport', que sota el lema 'el moviment olímpic no pot honorar falangistes', demanava la dimissió de Samaranch per considerar incompatible i incongruent que algú amb un passat declaradament franquista pogués continuar ostentant el càrrec de President Honorari del COI. Aquest salt endarrere en les afinitats polítiques del senyor Samaranch el revelava la revista d'història 'Sàpiens', la qual, a través d'una fotografia on el president honorari del COI feia la salutació feixista, confirmava la seva col·laboració amb el règim totalitari de Franco a l'Estat espanyol.



El projecte i sobretot la imatge va ser notícia va tenir un inqüestionable ressò en capçaleres de renom internacional com The Times o el diari alemany Süddeutsche Zeitung. Tot i això, sembla que Hereu ni recorda ni s'adhereix a la condemna, que considera l’esport com una manera de promoure 'una societat pacífica preocupada per la conservació de la dignitat humana'.

Lamentablement, els Jocs Olímpics d'Hereu comencen a caminar de la mà de col·laboradors d'allò més execrables.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Papitu fletxa Viladeyetis
2 de febrer de 2010, 11.32 h

Je penso que aquesta noticia vol anar en el sentit de deslegitimar la proposta d'Hereu, però es purament anecdotica i em sembla d'un estil periodistic sensacionalista que no ve al cas. Entre altres coses, Maragall també es va recolzar en Samaranch i ningú va dir res.

Perque no podeu emprendre un debat seriós de si convé o no convé fer els jocs aquests? Jo us ho diré: perque ja heu decidit que son una alcaldada desesperada ilegitima, a més deshonesta amb els veins, i que no convé, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
fofito fletxa Matadepera
30 de gener de 2010, 22.51 h

Més que falangistes, jo diria ex-agents del KGB...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sílvia fletxa Amer
29 de gener de 2010, 14.02 h

Lamentable, i tant. Va bé que es veu clar aquesta tolerància cap al franquisme, els resultats d'aquesta vergonyant transició espanyola, la mala qualitat política, intel·lectual, social, així com el passotisme de molts líders i ciutadans per a acabar amb el conte.

A veure si s'adona tothom que no es pot mantenir respecte al falangisme i franquisme i demanar ser respectat actualment. A veure si actuem en conseqüència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de gener de 2010, 11.29 h

Els de Barcelona, ja esteu ben arreglats amb un alcalde com el que teniu. És ben bé allò que es diu: El poble té els mandataris que es mereix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.