directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 1 de febrer de 2010 05:00 h

De la Pantoja als Gaudí

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

isabel pantoja
Comparteix
   


El teatre Coliseum acollirà aquest dilluns la segona gala dels Premis Gaudí, que anualment premien el bo i millor de la indústria cinematogràfica catalana i guardonen les millors pel·lícules en la llengua del país. Aquesta festa del cinema vol normalitzar l'Acadèmia de Cinema català i fer-la homologable a qualsevol acadèmia del món, i per això serà retransmesa en horari de màxima audiència per la televisió nacional de Catalunya.

Les estrelles i curiosos que aquest vespre s'acostin per seguir la gala dels premis podrien veure com les mítiques bombetes blanques que anuncien els espectacles del Coliseum dibuixen un nom d'allò més 'cañí', el d'Isabel Pantoja, que del 3 al 9 de febrer farà sis actuacions per recuperar les despeses del seu empresonament arran del cas Malaya, desenes de milers d'euros que sortiran de les costelles dels seus incondicionals.

Aquesta xocant coincidència és fruit de l'erràtica política del Grup Balaña, la històrica empresa de sales de cinemes, teatres i places de toros que va fer-se imperi durant el franquisme, que no té dilemes a l'hora d'acollir la festa dels premis nacionals de cine el mateix dia que tanca 9 cines en protesta contra la Llei de Cinema que normalitzarà el català a les pantalles. 


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 de febrer de 2010, 12.10 h

Els premis Gaudí no premien "el bo i millor" del cinema català, premien el candidats que, d'entre quatre, aconseguiexi la majoria relativa dels vots.

Si, per exemple, El cant dels ocells obté el 30% dels vots, i els altres tres candidats (que sumen un 70% dels vots) cada un d'ells obté menys del 30% dels vots, el Gaudí se l'emporta El cant dels ocells.

Si no us ho creieu aquí teniu les bases www.academiadelcinema.cat/ca/... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.