directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 28 de gener de 2010 05:00 h

Catalunya i l'energia atòmica

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


D'entre els motius que va adduir dilluns el president Montilla per explicar la seva negativa a la instal·lació del cementiri nuclear d'Ascó, un era la generositat de Catalunya envers l'Estat espanyol en termes atòmics, ja que el Principat aporta 'la meitat de l'energia nuclear estatal'. Les tres plantes que actualment funcionen al Principat (Ascó I, Ascó II i Vandellòs II) generen el 38% de l'energia d'origen atòmic produïda al si de l'Estat espanyol. 

Un altre tema és el consum energètic en general, sigui d'origen atòmic o no. En aquest cas Catalunya és un dels majors consumidors d'energia elèctrica, seguits a gran distància de la segon autonomia consumidora: Andalusia. En dades de 2008, segons l'últim balanç per territoris de Red Elèctica (REE), els catalans van fer ús de 47.421 gigawatts (GW) per hora, mentre que van produir-ne 42.364. Així llavors, el Principat va importar 5.407 GW d'altres comunitats i de l'Estat francès. El motiu que provoca unes factures tan abundoses al nostre territori és la indústria, amb empreses destacades al sector del ciment, l'automobilístic o el de fosa.

Segons l'informe de Red Elèctrica, les comunitats més generoses són Extremadura, que produeix 17.147 GW i en gasta només 4.900 i Castella La Manxa, amb una generació de 22.903 GW i un consum de 12.038. Les dades del ministre Sebastian, per tant, són correctes, ja que Catalunya importa energia, però les importacions d'energia catalanes no tenen res a veure amb la quantitat monstruosa d'energia que importen altres territoris. El cas més paradigmàtic és la Comunitat de Madrid, ja que la capital espanyola consumeix 31.823 GW i només en produeix 1.487.

Des de directe!cat ens adherim als qui creuen que, per augmentar la solidaritat territorial i reequilibrar l'energia atòmica, el cementiri nuclear l'hauria d'acollir Madrid, com els més de 7.000 internautes que proposen ubicar-lo al Valle de los Caídos. Solidàriament parlant, Madrid seria una candidatura ideal pel cementiri, ja que no disposa de cap central al territori malgrat ser la comunitat més paràsita de totes.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
30 de gener de 2010, 10.41 h

això de la vall dels caiguts, ho trobo genial! i com apunta en Jan, de les terres de l'ebre, si ho volen tot tant centralitzat, perquè amb això del magatzem no ?





Jo ho fotria tot al valle de los caidos (sense bidons ni res, tot l'urani llençat per terra) i hi faria una macro concentració falangista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de gener de 2010, 17.20 h

Perfecte aixi seria realment un Magatzem Temporal CENTRALITZAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
28 de gener de 2010, 06.16 h

Una molt bona idea, "El Valle de los caidos" seria un lloc ideal pel cementiri nuclear.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.