directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 12 de març de 2010 05:00 h

L'època de l'abundància valenciana

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

falles monuments
Comparteix
   


El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, continua immers en la seva bombolla d'actes aliens a la realitat política que es viu al si del territori que presideix. En aquest sentit, el darrer dimecres va manifestar una total impunitat envers a la polèmica de la retirada de fotos vinculades al 'cas Gürtel' per part de la Diputació de València que ha culminat amb la dimissió del director del museu que acollia l'exposició fotogràfica - el MUVIM- i que ha estat el fet que més ressò ha generat al llarg d'aquesta setmana. Es va dedicar a atendre, però, un escenari molt més engrescador: la festivitat de la Magdalena a Castelló. Allà va inaugurar el que va qualificar com 'l'etapa de l'abundància' del País Valencià, la qual comença 'amb l'arribada del sol, l'optimisme i l'aposta pel futur'.

A directe.cat ja fa dies que fem seguiment d'aquest clima d'alienació política a que estan sotmesos els valencians, ja que els líders polítics  sembla que se'n fotin de les greus conseqüències dels seus actes. Cap al·lusió a la pèssima situació econòmica del país, cap referència a la censura imposada per Canal 9, i ara cap consideració envers els centenars de manifestants que es van concentrar el mateix dimecres al vespre davant del Palau de la Batllia, seu de la Diputació territorial, per tal de contestar a la retallada de llibertat d'expressió que ha suposat la retirada de les fotografies.

Lluny de tot això, el president va esquivar els mitjans de comunicació que van tractar de fer-lo aterrar al món real preguntant-li al respecte de la polèmica del MUVIM i l'actitud envers una periodista que va aconseguir formular-li una innocent pregunta referent al tema fou un pessic a les galtes acompanyat de l'expressió: 'què guapa, però què guapa!', segons informa Levante-EMV.

La cosa no acaba amb aquesta sorprenent anècdota, sinó que el president valencià va mullar-se molt més en la definició d'un encomiable estatus del País Valencià i, el que és més, amb un esperançador esdevenidor. Van brollar sentències com 'els valencians som especials per a ser enginyosos, integrar cultures, fer esforços quotidians i per a les festes' o 'som un gran poble, que sap que té un camí intens, ple de confiança i optimisme'.

Tot plegat commovedor. Llàstima que només sigui una ficció del País Valencià la que s'assumeix amb les declaracions de Camps, i el que aquest pinta com l'etapa de l'abundància, sigui en realitat l'etapa de la ignorància.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi-80 fletxa València
14 de març de 2010, 23.11 h

Fins que l'independentisme no se n'adone que la situació política actual al País Valencià és fruit dels desitjos de PP i PSOE, no farem res. El PSOE no vol marrons al País Valencià i haver de governar amb EU, Bloc o ERPV, ja que això seria un altre front nacionalista contra Zapatero, com passa a Catalunya. A més, ací no tenen ni CiU o PNB per absorvir l'independentisme i desactivar-lo. Però mentre no ens n'adonem i a més continuem dient-los PSPV, no farem res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
14 de març de 2010, 11.09 h

Mol bó

CASTELLANO
No mates el catalán CRIMINAL no mates el catalán ASESINO no mates el catalán
GENOCIDA no mates el catalán, no nos trates de ESCLAVOS NEGRERO, dejad ya de IDIOTIZARNOS, de HIPNOTIZARNOS, de ABORREGARNOS, tenemos DERECHO a ser personas DIGNAS, igualito, igualito que los castellanos y dejad de transformarnos en eso tan repugnante como "BOTIFLERS igual TRAIDORES" a nosotros mismos, claro que si NO fuese así os VOTARIA.......

Seria NECESSARI que a les busties hagueren milio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.