directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 3 de juliol de 2009 05:00 h

Les mesures anticrisi espanyoles

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


En el Ple del Parlament de Catalunya d'aquest dimecres veiem a Daniel Sirera pressionar José Montilla per tal que s'abaixés el sou i reduís les despeses de la Generalitat en plena crisi econòmica. El popular elogiava les mesures anticrisi que ha aplicat el Govern espanyol i demanava a Montilla que fes el mateix per tal de rebaixar les despeses de l'administració catalana.

En concret Sirera es referia a la moció, impulsada per ERC i aprovada al Congrés dels Diputats amb suports del PP, PNB i CiU, que demana al Govern espanyol que retalli les seves despeses eliminant tres ministeris. De totes maneres i agradi o no al PPC, la veritat és que les polítiques anticrisi del Govern espanyol són dèbils i improductives, fins i tot més que les proposades a la Generalitat de Catalunya.

De moment el Govern Zapatero ha guardat un silenci sepulcral respecte a la citada moció d'ERC per aprimar els seus departaments, i tot sembla indicar que els ministeris de Cultura, Habitatge i Igualtat continuaran funcionant amb normalitat. Respecte a la retallada de sous i de despeses, us facilitem unes quantes xifres que ens haurien de fer reflexionar:

Segons un informe que hauria rebut la vicepresidenta De la Vega sobre els costos del Govern espanyol, les conclusions són clares: a la Moncloa hi sobren funcionaris. Zapatero ha arribat a tenir a la seva òrbita 656 assessors, que suposaven una despesa de 28 MEUR anuals i s'embutxacaven una mitjana de 42.000 euros anuals cadascun. El més preocupant és que aquest 2009, amb l'arribada de la crisi, Zapatero ha acceptat de retallar una mica aquesta nòmina de consellers. Amb molts esforços, aquest 2009 el president espanyol ha acceptat reduir els seus assessors de 656 a 644, de manera que se n'ha desfet de 12.

A l'escandalós nombre d'assessors caldria sumar-hi les xifres del funcionariat corrent, que també és excessiu segons l'informe de De la Vega. En total, l'overbooking de personal que pateix la Moncloa comporta que les despeses de la presidència Zapatero siguin quasi del doble que les d'Aznar quan vivia a la Moncloa.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.