directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 1 de febrer de 2010 05:00 h

L'exemple de Reagrupament

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Joan Carretero, Reagrupament
Comparteix
   


La crisi oberta aquest cap de setmana al si de Reagrupament, amb l'ànima de l'entitat, Joan Carretero, abandonant la junta directiva amb 12 persones més ha sacsejat l'univers reagrupat, i ha demostrat novament que aquesta voluntat de 'regenerar la democràcia catalana' primer se l'haurien d'aplicar a la pròpia associació.

Ningú discuteix les bones intencions de Reagrupament Independentista, però episodis com aquest denoten que la suposada voluntat de sumar i deixar enrere les desavinences per aconseguir una alternativa unitària a l'independentisme polític tradicional no té la seva correlació dins el partit, on interpretacions diferents d'una ponència política redactada fa només uns mesos han provocat la primera gran crisi interna. Una crisi que de moment s'ha tancat com ha tancat sempre totes les crisis el moviment independentista: amb escissions i divisions, mai amb unitat.

Per altra banda, el mutisme institucional que ha demostrat Reagrupament les hores posteriors a la marxa del 73% de l'executiva tampoc diu molt d'aquesta suposada 'regeneració' de les pràctiques democràtiques que el partit de Carretero volia impulsar. Pràcticament 24 hores després de la notícia, el web de Reagrupament no recollia encara ni una paraula de la dimissió en massa que ha patit la cúpula, i els militants i associats omplien les notícies i els articles d'opinió amb desenes comentaris demanant algun 'comunicat oficial' i instant l'executiva a informar la militància davant el 'ridícul espantós' d'aquest cap de setmana.

El comunicat oficial ha arribat a quarts de set d'aquest diumenge, però només recollia el parer dels 5 membres que queden a la junta transitòria, de manera que el desconeixement ha continuat en el sí de Reagrupament, i la militància ha respost donant la seva opinió amb més de 200 comentaris en qüestió d'hores. Sigui quin sigui el final d'aquesta crisi, a Reagrupament li queda molta feina per fer en 'regeneració democràtica' i transparència.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Tomàs fletxa Puigcerdà
2 de febrer de 2010, 16.35 h

M'agrada l'article. Parlo de quelcom que és prou constatable com és la resposta de Reagrupament i dels implicats en l'afer. Quan als comentaris, això de matar al missatger sense dir res del missatge em sembla molt poc seriós.



Sóc de Puigcerdà i conec bé en Carretero; malhauradament aconsegueix enganyar a massa gent; tanta com per formar una associació com reagrupament. Aquest personatge és un dèspota sense escrúpols i el què em sembla trist i perillos és que no es veu q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 de febrer de 2010, 17.03 h

Per què directe.cat fa tanta pudor a ERC?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Constantí fletxa Vilanova i la Geltrú
1 de febrer de 2010, 14.10 h

Hola? Els del Directe.cat? Si, sóc en Putxi... escolta, que quan volgueu podeu venir a recollir el taló, eh? En Mass també m'ha deixat un regal per a vosaltres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de febrer de 2010, 13.30 h

Trobo que els de Directe.cat tracteu de manera frívola aquest tema. Primer: el comunicat de la Junta (del que queda de la Junta) ha sortit l'endemà dels fets, i el mateix dia que es van noticiar. Ja em direu quina organització dóna explicacions en menys de 24 hores. Jo diria que cap. Segon: la Junta que queda està legalment legitimada per exposar la informació al web de RCat. Tercer: Carretero i Carandell van ser 'perseguits' pels mitjans perquè donessin la seva versió, i es van negar a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de febrer de 2010, 10.21 h

-ningú NO discuteix...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.