directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 7 de juliol de 2009 05:00 h

NO-DO: Els toros... a Espanya!

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

nodo
Comparteix
   


NO-DO: Noticiari d'Ofenses.

Nodo, aquesta és la nova secció que a directe!cat us oferirem a partir d’ara. L’objectiu serà bàsicament intentar denunciar com des dels mitjans espanyols (o de catalans dominats per mans provinents del país veí) se’ns intenta anul·lar com a nació, com a poble i com a país a través d'un lent i feixuc constant de missatges, titulars, fotos, editorials i tot el que estigui a les seves mans des d'Espanya a Cataluya.

Així doncs, intentarem denunciar tots els atacs que Espanya emet cap als Països Catalans. Tot i això, però, ho farem des d’un punt de vista desacomplexat: si ells ataquen, nosaltres responem!

Ja n'hi ha prou del victimisme català! Moltes vegades, nosaltres mateixos, caiem als seus paranys i donem per bons arguments que són purs torpedes elaborats pels mass media espanyols. Només cal recordar el recent cas sobre el funeral a l’Índia de Vicente Ferrer.

Amb aquesta secció, Nodo, veurem com la majoria de mitjans espanyols tenen encara una visió cap als Països Catalans pròpia del règim franquista, d'idees absolutistes, centralistes, dictatorials i que anul·len la diferència i el pluralisme cultural, especialment el català...

Avui, el primer dia, començarem per treure la pols que tenim sota la catifa: us parlarem de La Vanguardia i El Periódico.

Aquests dos diaris que semblen tan oposats troben un punt d’unió que ens recorda al front espanyolista fet al País Basc entre la dreta i l’esquerra no autòctones. Ahir en vam tenir un bon exemple: a les portades dels dos diaris hi trobàvem una grandiosa i central foto: la d’en José Tomàs donant una tombarella sobre un toro després d’una mala corrida.


Aquest és un clar intent d’espanyolitzar-nos, de fer important una tradició espanyola, de fora. Es fa palesa aquesta intenció quan a la plaça de toros ni hi havia una xifra de persones representativa respecte la població catalana. És evident que, amb portades com aquestes,s’està fent una clara apologia dels toros i al mateix temps s’obvia a el que directe!cat si va noticiar sobre la manifestació en contra d’aquests tipus de celebracions.

Però encara anirem més enllà, aquí us mostrem una foto que ha aparegut a un blog precisament d’un fotògraf de l’agència de notícies EFE. Ell mateix explica que la foto que us mostrem a continuació ha estat censurada a l’agència que no l’ha passat a cap mitjà. Com podeu comprovar, la foto mostra una cara una mica més desagradable sobre el que és una corrida de toros...




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Sílvia fletxa Amer
8 de juliol de 2009, 10.53 h

Trobo molt encertat aquest espai. Valoro com a especialment adient el to. Lluny de la queixa, fatalismes o lamentacions que acostumen a acompanyar aquestes observacions, ho plantegeu en uns termes que informen de la situació i que poden servir per a acabar amb tantes arrossegades.

Hi estic d'acord amb el què assenyala en Jordi, a banda d'on calgui situar tradició i afició, és la simbologia que en fa vista grossa ara a la crueltat, i en fa portada a El Periodico i a La Vanguardia.
Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
josep fletxa barcelona
7 de juliol de 2009, 20.57 h



Què vol dir donant una tombarella? No serà: fent una tombarella?




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Barcelona
7 de juliol de 2009, 20.11 h

A més de ser una tradició repugnant, Martí, tingues en compte que l'espanyolisme l'ha incorporat com a simbologia. Potser fins i tot que hi hagi espanyolistes que hi estiguin en contra, però sempre evitaran censurar-ho en pro del seu simbolisme. Per tant, faran molt poc per acabar amb aquesta "humanada".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de juliol de 2009, 13.06 h

La Vanguardia i el Periodico, son la "quinta columna" UNIONISTA catalana, amb Espanya. I els seus avaladors son CDC-UDC i PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Martí fletxa Granollers
7 de juliol de 2009, 10.46 h

La tauromàquia pot ser reproblable des d'un punt de vista del matractament de l'animal i també des de la utilització com a símbol d'una Espanya rància i masclista. Però el toreig no té una tradició de fora, almenys durant el segle XX. França, Portugal i Catalunya són països amb una gran afició i seguiment dels toros, no traiem les coses de lloc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Guillem fletxa Barcelona
7 de juliol de 2009, 07.22 h

Aquí teniu un web. torerosno.blogspot.com/2006/08/vdeo-por-dios-arte-cultura-tradicin.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.