directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 8 de juliol de 2009 05:00 h

NO-DO: Carod a Cuba

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

nodo
Comparteix
   


NO-DO: Noticiari d'Ofenses.

Ja hi tornen, no hi ha treva!

Justament ahir citàvem com a exemple, quan us presentàvem aquesta nova secció, l'atrinxerament i el bombardeig que ha patit la vicepresidència catalana per part de l'opinió pública espanyola sobre que en Carod-Rovira no viatgés al funeral de Vicente Ferrer a l'Índia. Doncs ara hi tornen amb força.

De diumenge a dimarts Carod-Rovira va anar de viatge a Cuba. Hi ha anat a presidir els actes d’inauguració del programa 'La Petjada Catalana al Carib', que té com objectiu repassar i demostrar el llegat comú entre Catalunya i els països del Carib. 'La Petjada Catalana al Carib' és un programa bianual impulsat pel IRL i la Casa Amèrica Catalunya, les activitats de la qual es van iniciar al febrer a la República Dominicana i Puerto Rico i que finalitzarà a Catalunya al 2010. Durant el viatge, Carod també mantindrà diferents contactes institucionals amb les autoritats del país i es reunirà amb la comunitat catalana de l'illa.

Això a Espanya els provoca molta picor. No poden entendre que una figura política no estatal actuï com si ho fos. No ens enganyem, no ens deixem convèncer pels seus arguments. A diraris com a La Razón titllen el viatge com una altra aventura viatgera del republicà, afirmen que no practica una política austera i que el seu comportament aparta la política de la gent. A La Vanguardia destaquen ja només al subtítol que aquest viatge s’emmarca dins la ‘polèmica’ després de no acudir a l’Índia i al 20minutos ens recorden, no se sap per quin motiu, que aquest és el 23è viatge durant la legislatura del vicepresident. El Mundo va més enllà i en l'edició en paper d'avui s'aventura a dir que Carod s'inventa 'Cubaluña'. En la captura de pantalla de la vostra esquerra podeu veure l'objectivitat i el rigor que caracteritzen a l'ABC.

El que els posa nerviosos és que en Carod faci paradiplomàcia. La seva intenció és normalitzar el país i actuar sense complexos com si fóssim un Estat. La figura de vicepresidència actua suplint dues funcions que a Catalunya ens manquen per no tenir les institucions que té un Estat: un ministre d’Afers Exteriors i un Cap d’Estat.

Com és que ningú critica els viatges del senyor Moratinos? Com és que ningú critica els viatges del Rei? Trairem-nos doncs la llosa de sobre i pensem en clau estatal: en Carod no viatge per plaer sinó que ho fa en representació dels catalans i per mostrar Catalunya al món com ho faria qualsevol altre ministre d'exteriors o Cap d'Estat.

Si ens posem tiquismiquis, nosaltres també podem criticar! Cal que recordem el Jet privat amb tota mena de luxes que va utilitzar el president del Congrés dels Diputats, José Bono, per anar a l’Índia? Cal recordar que el president del Govern espanyol viatjava amb avions militars per anar als mítings de la campanya de les europees?

Per acabar... si parlem de veritables despeses estúpides parlem de l'exèrcit espanyol (un dels cossos de defensa estatal que ha perdut més guerres del món). Us heu preguntat què costa al dia l'exèrcit de l’Estat espanyol? Aviat en un Punt de Mira us ho explicarem...


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
SISCO fletxa WIJK BIJ DUURSTEDE
11 de juliol de 2009, 19.48 h

L'EXERCIT ESPANYOL POBRES D'ELLS SON UTILITZATS PER DERROTAR A POBLES I NACIONS QUE NO TENEN CAP EXERCIT QUE ELS PUGUI DEFENSAR , AQUESTES BATALLAS SON LA SEVE ESPECIALITAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
9 de juliol de 2009, 18.50 h

Tant de bo fossin 52.000.000 i no 52.0000 els euros destinats a donar a conèixer la nostra terra a la resta del mon.

Es poden criticar moltes cosses al tripartit en general i al Carod en particular, però no pas aquesta tasca per donar-nos a conèixer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JOSEP fletxa EL MASNOU
9 de juliol de 2009, 10.13 h

NO DIUEN QUE EL NACIONALISME ES CURA VIATJANT? DONCS MIRA, EL CAROD JA ESTÀ IMMUNITZAT DURANT UNA BONA TEMPORADA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC:
8 de juliol de 2009, 23.05 h

Si als fatxes espanyols imperialistes els molesta tant senyal que anem per bon camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Rossend fletxa Vilanova de la Barca
8 de juliol de 2009, 20.44 h

totalment d'acord!!!



els espanyols tenen molta ràbia a Carod perquè actua com a home d'estat (català) i intenten per terra, mar i aigua deslegitimar-lo.








Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.