directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 9 de juliol de 2009 05:00 h

NO-DO: Alerta, nacionalistes!

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

nodo
Comparteix
   


NO-DO: Noticiari d'Ofenses.

Aquest podria ser el crit de guerra de la banca espanyola: 'alerta, nacionalistes!'

Moltes vegades a Espanya tenen molt clar que nosaltres som estrangers, tenim milers d'exemples de lapsus o males jugades del subconscient quan es refereixen a Catalunya. Algun d'ells, quan l'Esperanza Aguirre va dir que no volia que el gas espanyol anés a parar a 'mans estrangeres' o quan el presentador d'esports de TVE va afirmar que el Barça no era un equip espanyol.

Ara sí, quan parlem de diners, Catalunya és més Espanya que cap altra cosa. Així ho han demostrat els presidents de les patronals de bancs i caixes d'estalvi espanyoles. Sense cap mena d'escrúpol han alertat contra els 'nacionalismes' que, segons la seva opinió, podrien obstaculitzar l'aplicació del fons per a la reordenació del sector financer creat pel Govern espanyol. Una manera d'enganyar i desviar l'atenció quan el que realment no volen és una entitat catalana forta a nivell estatal, en clara referència a la unió entre Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu o Caixa Girona, Tarragona i Catalunya.

El president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Miguel Martín, ha lamentat que 'a Europa s'hagi hagut d'adoptar una solució nacionalista que fragmenta el mercat interior. A l'Estat espanyol no hem d'incórrer en els mateixos errors; tots tenim el deure i l'obligació de col·laborar', ha assenyalat Martín.

I el president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), Juan Ramón Quintás, ha advertit que és 'imperiós' fer una reforma radical de la regulació financera que la netegi de conductes tòxiques' on també es referia als 'nacionalismes'.

Per entendre-ho tot encara millor i veure com l'excusa nacionalista els va molt bé des d'Espanya, podem repescar les declaracions de l'expresident de Caixa de Girona, Arcadi Calzada, que va denunciar el que considera que és una 'Loapa financera', ja que la gran banca espanyola pressiona per canviar el model de les caixes perquè considera que les caixes tenen uns certs privilegis. Calzada va explicar que hi ha interès en difondre informacions sobre la fusió de les caixes justament per aquest motiu.

Calzada va dir que amb les converses que duen a terme les diferents caixes el que s'està intentant és que es preservi primer a Catalunya el model propi, i 'si són inevitables les fusions, mirar el mapa, i evitar fusions amb entitats d'altres territoris perquè automàticament perdríem el control del govern sobre les caixes. Perdríem la identitat del model', va dir.

Queda clar, doncs, que aquestes són les actituds des d'Espanya i com a Catalunya hi ha empresaris i Caixes que saben aguantar bé els trets. Qui es va vendre ja fa temps i que ja ha perdut aquesta noció de 'mirar el mapa' i saber decidir és La Caixa de pensions. En diferents Punts de Mira ja us hem anat explicant com d'espanyolitzada està La Caixa.

Avui us en mostrem un altre exemple: a on s'anuncia La Caixa per buscar nous clients i adeptes i, alhora, a qui paga l'entitat (i per tant finança) per tal de sortir al seu web:




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 de juliol de 2009, 10.52 h

...i doblement agressiu per que sembla que els implicats no en son conscients de dur aquest àcid a la boca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de juliol de 2009, 10.50 h

El nacionalisme espanyol és altament corrosiu.



Compte!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.