directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 14 de juliol de 2009 05:00 h

NO-DO: si és dolent per a ells... és bo per a nosaltres?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

nodo
Comparteix
   


NO-DO: Noticiari d'Ofenses.

Sovint és molt fiable observar la defensa de l’’enemic per saber si el teu atac ha estat prou bo. directe!cat ha volgut fer aquest exercici amb el tema del nou finançament, basant-se, sobretot, en el sí d’Esquerra al pacte.

Hem fet un passeig per la caverna mediàtica espanyola i ens hem trobat amb els seus números a la mà potser sí que és un bon acord: a el diari El Mundo asseguren que Esquerra ha arrancat 371 milions d’euros a l’Estat espanyol i només pressionant un sol dia. Textualment el diari de Pedro J. Ramírez diu: ‘los independentistas se mantuvieron en su trece hasta el último momento e insistieron en no firmar el pacto por menos de 3.800 millones de euros extras para Cataluña, pese a que el conseller de Economía, el socialista Antoni Castells, ya había conseguido la promesa del Gobierno de que los catalanes tendrían 3.484 millones de más para el ejercicio 2012.

A la seva versió en paper fan números i, insistim, sembla un gran pacte! Segons el rotatiu, els 3.855 milions d’euros més per Catalunya suposa un 35% de l'aportació addicional quan el PIB català és només el 18% de l'espanyol i la seva població és del 16%.



Al diari ABC basen molt més el seu discurs en la ‘victòria d’Esquerra’ davant del govern espanyol. Descriuen la situació com una baixada de pantalons de Zapatero davant el braç fort del triparit: ‘(...) la agónica negociación que el Gobierno de Zapatero ha mantenido en los últimos tres días con el Ejecutivo catalán (...) o más que con el Gobierno de Montilla, con el brazo fuerte del tripartito, ERC, que es quien ha marcado los tiempos de la negociación, según fuentes consultadas por ABC.’


Al diari El País, que va pressionar tota la negociació en busca del sí quan va anunciar que ja hi havia acord el dijous a la nit, es vol cobrar el sou. Tal i com ja anunciava directe!cat, ara el diari del Grupo Prisa anuncia que s’instaurarà la calma i la tranquil•litat al Congrés dels Diputats: ‘Le permite atisbar su salida del aislamiento que ha padecido en el Parlamento durante el primer año de la legislatura. Ahora se abre la puerta a que pueda contar con apoyos de fuerzas nacionalistas -para empezar, con ERC- representadas en el Congreso, que se negaban a cualquier apoyo hasta alcanzar un acuerdo satisfactorio sobre la financiación autonómica para Cataluña’.


Tot i això... aportem un contrapunt. Com sempre hi ha matisos o poden ser l’excepció que confirmi la regla: Ciutadans veu bo el pacte! El seu president, Albert Rivera, ha valorat aquest dilluns positivament l'acord en el model de finançament i ha ressaltat que el nou sistema recull en la seva majoria les propostes electorals de Ciutadans. Rivera ha reiterat que l'acord ataca la línia de flotació del victimisme català i expulsa de l'argumentari de política nacionalista el concepte d''espoli fiscal'. Segons el dirigent de Ciutadans, l'acord combina i garanteix 'el principi constitucional d'igualtat en l'accés als serveis públics de tots els ciutadans en tots els territoris d'Espanya'.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Cesc fletxa València (Catalunya Sud)
16 de juliol de 2009, 10.32 h

No crec q el directe ens estiga dient "heu de creure els diaris espanyols". Simplement estan mostrant les reacions de la premsa espanyola.



El q està clar és q ja tenien preparades les notícies abans de saber les xifres: "los catalanes se salen con la suya". I és totalment mentida. Nosaltres no necessitem finançament, necessitem la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 de juliol de 2009, 17.33 h

aquest argument és molt fluix. També ens hem de creure aquests diaris quan parlen de l'11m? o critiquen les seleccions nacionals?




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
14 de juliol de 2009, 15.17 h

Què trist guiar-se per la caverna. Llavors, el govern del Principat és nacional-socialista i el PSOE és independentista.

Recorde el que va fer Cruyff davant d'un partit contra l'At. de Madrid de Manolo, el qual es desmarcava molt bé. Cruyff llavors va dir: "si es desmarca molt bé, llavors no el marquem", i Manolo va quedar totalment anul·lat. El problema de Catalunya i l'independentisme és que som emocionalment dependents d'Espanya, per molt que l'odiem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 de juliol de 2009, 14.12 h

Sembla que ara volgueu deixar be a Esquerra després d'haver estat tots aquets dies assegurant que era un mal pacte i que esquerra el refusaria.

El Mundo i l'ABC sempre diran que s'ha venut espanya als separatistes, segur que aquest titular es el mateix que amb els pressupostos de fa 4 anys o fa 8 i molt semblant al que devien escriure quan es va ignaugurar la nova terminal del Prat amb anys de retard, pagada per nosaltres i infinitament mes petita que la T4 de Madrid, tot sigui dit, tamb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa BCN
14 de juliol de 2009, 12.49 h

Els espanyols SEMPRE diran que el que torna de Madrid és massa (ho volen TOT ells), i la caverna mediàtica sempre voldrà desgastar el PSOE amb històries de connivències amb els radicals separatistes (en el seu llenguatge) per afavorir el PP, és normal. Un bon acord seria, com a mínim, complir el que diu l'Estatut. El que nosaltres volem és l'autonomia de Portugal!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de juliol de 2009, 12.27 h

Repasseu el que deien aquests mateixos diaris de Madrid a l'època de CiU, i amb l'estatut del 79, i amb el de la República, i sempre, i veureu que a Madrid protesten sempre per qualsevol euro que l'Estat retorni a Catalunya. Considerar que si protesten és que el pacte és bo no és un bon argument. Això ja ho hauríeu de saber, amics de Directe.cat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Oriol fletxa Barcelona
14 de juliol de 2009, 11.58 h

Ja sé que la consigna a E és que el finançament és bo, però que arribeu a l'extrem de la campanya per a imbècils del PSOEc (PP Caca) és indignant per a la gent amb dos dits de front. El finançament é suna merda, com l'estatut. I els tres partits catalans que ho han permès (CDC, UDC i E) són uns botiflers. Als espanyols sempre els hi semblarà malament qualsevol cosa que fem els catalans (bona o no), i per això molts ja hem decidit marxar-ne. El problema és que alguns encara somieu e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.