directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 19 de març de 2010 05:00 h

Mas defuig parlar d'Espanya

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas, Cercle d'Economia, Salvador Alemany
Comparteix
   


L'empresariat català va fort. El cicle de converses preelectorals que organitza aquests dies el Cercle d'Economia formula deu preguntes als candidats a la presidència de la Generalitat, la primera de les quals és ben explícita: 'Què fer amb Espanya?. L'articulació política de Catalunya amb Espanya segueix dominant bona part del debat polític. Estat autonòmic, desenvolupament federal, independència, són, en principi, les opcions que hi ha damunt la taula. Si entenem que Espanya és una nació de nacions, si acceptem la complexitat del 'demos' català, és fàcil comprendre que les relacions Catalunya-Espanya estan sotmeses a una dinàmica de conflictivitat inevitable. Però... quina és, a termini mitjà i llarg, la seva estratègia política en relació amb Espanya?'

Joan Puigcercós i Artur Mas van participar en el cicle dimecres i dijous. Ambdós, doncs, van haver d'enfrontar-se a la mateixa pregunta. Però si el líder republicà va respondre-la sense cap mena de problema, afirmant que ERC vol que Catalunya sigui independent i que no hi ha res a fer amb Espanya, Artur Mas va invocar el sacrosant 'ara no toca' i va esquivar la pregunta.

Just després d'agrair la invitació del Cercle d'Economia, ja va deixar ben clar que 'el primer punt me'l saltaré'. Excusant-se en què pràcticament no tenia veu perquè li començava a sortir una grip, digué que aquesta sola pregunta ja mereixia una conferència per si sola i que, com que no estava en condicions físiques d'afrontar-ho, preferia obviar-la. La gràcia de Mas va ser aprovada per tot un seguit de gestos complaents del públic.

Durant el torn obert de preguntes, cap dels assistents tampoc no es va atrevir a tornar-li a posar el tema sobre la taula. No fos cas que això de repreguntar tingués conseqüències fatídiques.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Maria M. fletxa Riudoms
20 de març de 2010, 13.50 h

Tan si val MAS o i MONTILLA, son la mateixa PORQUERIA..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
20 de març de 2010, 13.47 h

Potser el problema el tenen els que encara es pensen que ciu és un partit nacionalista català i que mira pels interessos de Catalunya. Si ciu hagués estat de veritat un partit nacionalista català després dels gairebé 25 anys de govern amb majories i majories absolutes i sent decisiva a madrid ara no seriem on som. Ciu quan es tracta de fer avançar Catalunya cap el veritable autogovern i l´alliberament del nostre poble sempre ha aplicat, aplica i aplicarà el ARA NO TOCA, per ells l´ún... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Sílvia fletxa Barcelona
20 de març de 2010, 09.24 h

A Manel. Si no saps distingir Pujol i Mas de Montilla i Zapatero és que teniu un problema de miopia o de rebelia d'adolescent, que consisteix en protar la contrària als papas encara que mengen i es vesteixen gràcies a ells. L'únic fotut és que molts de vosaltres no creixereu mai; d'això en diuen la síndrome de Peter Pan. Sempre podeu anar al psicòleg. Avui dia ho curen tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Manel fletxa Barcelona
20 de març de 2010, 01.07 h

Sílvia, més gran enemic de Catalunya és el PP, i CiU hi va pactar durant vuit anys. I encara hi hauria seguit pactant si haguessin sumat en aquests darrers set anys. Mas? Montilla? Independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Sílvia fletxa Barcelona
19 de març de 2010, 20.31 h

Millor no mentir en un assumpte tan cabdal com el de la independència de Catalunya, que mentir als votants com ha fet ERC ficant a la Generalitat als pitjors i més grans enemics de Catalunya PSC i ICV. Ara ells també són enemics de Catalunya, sigui perquè són uns traïdors o sigui perquè són uns idiotes. No hi ha volta de full. Mas ja ha dit que votaria SÍ en un referèndum. Ha dit també que no vol perdre'l mi vol fracttura social. Recordo que aquest últim criteri és el que van esgri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de març de 2010, 20.04 h

MAS, es la mes gran ESTAFA mai soferta per Catalunya. MAS ha traït la seva nació per una POLTRONA a canvi i retallant amb un ma a ma amb el socialista espanyol ZAPATERO una merda d'Estatut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
19 de març de 2010, 15.01 h

El problema no és que s'ho saltés ahir, sinó que porta 30 anys saltant-se aquesta pregunta, i tot indica que se la seguirà saltant els quatre propers, com a mínim. Això ho haurien de tenir present els independentistes que el pensaven votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.