directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 01:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 6 d'abril de 2010 05:00 h

La sociovergència va de processó

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

sociovergència montilla mas
Comparteix
   


Per tots és sabut que la immigració espanyola a Catalunya és un niu de vots tant per PSC com per CiU, i nombroses són les iniciatives dels dos grans partits catalans per tenir contents els lobbies regionals espanyols.

Només en aquest context es pot entendre l'extrema generositat a l'hora d'abocar subvencions dels Governs de Pujol a aquell festival de l'exclusió que és la Feria d'Abril, una pràctica, la de les subvencions milionàries, que el PSC encara manté des de les administracions que controla: Generalitat, Diputació i Ajuntament de Barcelona.

Als cercles regionals hi ha dues figures polítiques que destaquen per sobre de la resta. Al PSC l'encarregat de tenir contentes les poderoses associacions andaluses i extremenyes a Catalunya és Josep Maria Sala, condemnat i empresonat arran del cas Filesa de finançament il·legal. Malgrat aquesta taca a l'expedient, Sala va retornar per la porta gran a l'executiva del PSC, on essencialment s'ocupa de satisfer les demandes de totes aquelles associacions -cases regionals, agrupacions rocieres- que fomenten la nostàlgia en contra de la integració, a través d'iniciatives com l'obscur col·lectiu Crisol.

A CiU l'encarregat de vetllar pels interessos dels col·lectius espanyols és el diputat Josep Lluís Cleries, exdirector general d'Acció Cívica i habitual de la Fira d'abril i de totes les inauguracions i saraus dels amants del regionalisme ben entès.

Com no podia ser d'una altra manera, a tots dos se'ls va poder veure aquest divendres capitanejant les processons del Jesús del Gran Poder i de la María Santísima de la Esperanza Macarena pel centre de Barcelona, complint amb les seves obligacions de vetllar per la defensa de les tradicions més catalanes, i qui sap si fent penitència per algun pecat que desconeixem.










MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Samant Foix fletxa Alt Urgell
7 d'abril de 2010, 02.25 h

Els regioanlistes de CIU ja ho tenen això de treure l'esquellot més adequat a l'àmbit en què actuen. Per això, a mi m'agrada més el Felipó Puig, que és el que treuen a CIU quan l'actuació es fa a Catalunya i en àmbits més nacionalistes i fins i tot, sobiranistes, esquellot Felipó que treuen quan toca adreçar-se als "radicals" independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.