directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 25 de març de 2010 05:00 h

Maquillar la història als immigrants

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

blavera, camps, rajoy
Comparteix
   


La conselleria de Solidaritat i Ciutadania de la Generalitat valenciana ha editat una guia d'acollida per a immigrants que pretén acostar els nouvinguts a la realitat del País Valencià. El PP valencià hi ha vist una clara oportunitat per imposar a aquest col·lectiu la seva visió de la història i sense cap contemplació han obviat que el Franquisme va ser una dictadura i que va instaurar-se a partir d'un cop d'estat mentre que, en canvi, la II República hi apareix com una etapa d'assassinats i crema d'esglésies.

El manual, del qual s'han editat 6.000 exemplars, per utilitzar-los com a material de treball en les oficines d'acollida ha estat desqualificat per l'oposició i les entitats de la Memòria Històrica que l'han titllat de 'caricatura neofranquista'.

Segons explica l'Informatiu.com, lluny de preocupar-se per aquesta relliscada que el deixa públicament en evidència la conselleria s'ha espolsat la responsabilitat assegurant que 'el criteri historiogràfic de l’edició del manual ‘Escola d’Acollida’ ha estat marcat per les universitats de la Comunitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, els col·legis professionals, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les AMICS i CEINMIGRA'.

Siguin de qui siguin els criteris, allò que publica el Govern valencià continua sent responsabilitat seva i a aquestes alçades no sembla raonable que s'hagi d'arribar a un consens acadèmic sobre què va ser el Franquisme. Un cop més, la descarada actuació del PP valencià pot quedar com una simple anècdota sense transcendència política.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Quim fletxa PPCC.
26 de març de 2010, 09.27 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -









Arnau, el que dius no t´ho creus ni tu!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Arnau fletxa PPCC
25 de març de 2010, 11.55 h

Acabo d'entrar a un grup del Facebook (de molt poques persones unides per cert xD) de que s'ha de votar al Puigcercós, doncs veig que hi ha un parell de comentaris que posen que votar ERC es com votar als taurins espanyolistes del PSC, i va l'administrador del grup i els borra!! jo també n'he posat un per a que m'expliquin aquesta censura i m'han dit que prefereixen els toros i ser espanyols abans de perdre les eleccions, i que Montilla es un bon xicot. Que fort!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 11.24 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 11.22 h

Això passa al País Valencià on governen els feixistes del pp que són els mateixos que han pactat amb ciu i ho tornaran a fer encara que sigui d´amagatotis i si cal també amb el psoe que és el que han fet i faran sempre. La majoria dels catalans encara estant idiotitzats per la por i el trauma de 40 anys de franquisme i 25 de pujolisme esclavista col·laboracionista en el nostre suïcidi col·lectiu. Ja anem bé per anar a Sants, ja. Mentre no obrim el ulls i ens posem a treballar tots pl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluìs Blanqué Llobet fletxa MONTEVIDEO-URUGUAI
25 de març de 2010, 11.07 h

Sempre voler borrar els fets pot arribar a ser un crim. Si es veritat lo que es diu a aquest article, no entendré mai la poca resistència dels catalans i la poca
rebel-lia i tambè la poca memòria. Desde molt lluny procuro saber i està ben informat. Catalunya em dona pena i em fa mal a l'ànima. I no m'agrada que sigui així.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.