directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 22 de març de 2010 05:00 h

Solucions a la crisi: no treballar

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


Etiquetes

El passat divendres el Govern de Zapatero aprovava una de les seves mesures estrella per combatre la crisi econòmica, almenys a Extremadura i Andalusia: rebaixar de 35 a 20 les jornades que hauran de treballar els agricultors per tal de cobrar el PER.

Al sud de l'Estat, fins ara només feia falta treballar 35 dies fent peonades per cobrar el 'Plan de Empleo Rural' (PER), que garanteix una sucosa porció del salari mínim durant mesos, però ara el Consell de Ministres ha aprovat, 'amb caràcter d'urgència', reduir de 35 a 20 el número de jornades reals cotitzades per tal de cobrar el subsidi de renda agrària o bé l'atur.

L'executiu de Zapatero assegura que la mesura és 'transitòria' degut a les inundacions que ha patit el territori, ja que 'sense aquest real decret molts treballadors no arribarien a les 35 jornades cotitzades fins ara degut a la menor activitat agrària'.

Des de Catalunya ja s'han aixecat algunes veus contra aquest disbarat, entre elles la de Josep Antoni Duran i Lleida, qui ha assegurat que amb aquesta mena de subsidis 'el PSOE aposta per una societat subvencionada, dependent i captiva del poder polític'. Duran ha parlat clar sobre el PER i les peonades, assegurant que 'el que fa el PSOE no és política social i només incentiva la gent a no treballar, que és el més allunyat de la política social i de la solidaritat que hi pugui haver'.

Per Duran, el PER provoca que la gent 'rebutgi una feina per continuar vivint del subsidi o s'instal·li en l'economia submergida, treballant i cobrant el subsidi al mateix temps'. Cal recordar que el PER va ser una mesura electoralista impulsada per Felipe González l'any 1984, per tal d'acontentar milers de votants del PSOE a Andalusia i Extremadura. El Pla sempre ha estat criticat, ja que fomenta l'economia submergida i redueix l'emprenedoria i la productivitat.

Amb les seves paraules, el líder d'Unió resumia el què pensen molts catalans: 'L'objectiu ha de ser que la gent tingui feina, no que cobri per no tenir-ne'.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
22 de març de 2010, 10.56 h

Ostres tu... m'estic plantejant anar a viure i bé, a Andalusia o Extremadura, quin xollo!!!! I mentrestant... nosaltres, i alguna comunitat més, mantenint Espanya i titllats d'insolidaris!!! Quina vergonya, quin concepte de la política social!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
22 de març de 2010, 09.42 h

Tot i així, si convé, convergència continuarà llepant el cul dels sociates per tal d'obtenir la generalitat i un ministerir a madrit. No sé com tenen la barra de promoure aquest pla, els uns i els altres. entre la immigració forànea i la interior, els catalans, cal que ens anem calçant: Ens treuran primer les sabates o potser ja seran les espardenyes, després els pantalons, després la camisa, i posteriorment els calçotets i samarreta, i ens deixaran només amb els mitjons. I aquí en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
synera99 fletxa Arenys de Mar
22 de març de 2010, 08.31 h

Quins collons! I jo he de veure com m'apliquen un 19% de retenció d'IRPF per sostenir el país i també vídeos de personatges que asseguren no haver treballat en sa vida. I, si tot això fos poc, em posen pals a les rodes a les meves expectatives d'expansió i desenvolupament i em titllen d'insol·lidari. Quins collons, senyors, quins collons.
Si PSC-PSOE fins ara em feien poca gràcia, ara ja és terminal i fulminant. Us aconsellaria, senyors/ores del PSC, que us desvinculeu definitivament de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.