directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 19 de març de 2010 05:00 h

Els mitjans públics segons el PSC

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Les crítiques dels diputats socialistes a Mònica Terribas han tornat a evidenciar quina idea tenen els socialistes de com han de ser els mitjans públics. El linxament a la directora de TV3 per fer la seva feina, és a dir, per demanar explicacions al president després del temporal enlloc de fer-li un massatge informatiu, denota fins a quin punt els socialistes defensen els mitjans de comunicació 'altaveu', sense professionalitat ni rigor, com els que han articulat a les poblacions on governen.

COM Ràdio, BTV o La Malla serien exemples paradigmàtics d'altaveus socialistes pagats amb diner públic, però aquests dies el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha denunciat un altre exemple concret molt més paradigmàtic. Es tracta de Ràdio Sant Feliu, l'emissora municipal de Sant Feliu de Llobregat, on el PSC, amb el suport de CiU, controla el consistori.

En aquest municipi l'oposició havia denunciat una vegada i una altra que la ràdio esdevenia, a la pràctica, un òrgan de propaganda del PSC, que controla el departament de comunicació de l'Ajuntament, i van decidir recórrer al Consell de l'Audiovisual perquè analitzés la situació. L'informe del CAC, fet públic aquesta setmana, no pot ser més clar: En les més de 9 hores d'informatius analitzades, corresponents a 30 dies del juliol de 2009, el CAC ha observat que 'el 100% sobre el total de temps de paraula' correspon a l'equip de Govern, mentre que el temps destinat a l'oposició és de 'zero segons'.

L'informe del Consell de l'Audiovisual insta l'Ajuntament de Sant Feliu a 'respectar el principi de pluralisme polític', però no sembla que les coses hagin de canviar a la ràdio municipal, després de la dimissió de l'històric director i de la marxa de l'actual conductor del magazine setmanes després del seu fitxatge, per 'desavinences amb la direcció'.

El cas de Ràdio de Sant Feliu és un bon exemple de com serien els mitjans públics si Ferran, Balcells o Figueras en tinguessin el control.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3 Sílvia Martínez
21 de març de 2010, 14.53 h

(Helena, a cada notícia penges el mateix, i diria que, a més de distorsionar segons com, fa que el missatge es torni molest en lloc d'informatiu. Per altra banda diria que si el despengen no vol dir res sobre que Directe!cat siguin pro o antitaurins, simplement que això són espais de notícies.)

Sobre la notícia celebro que es vegi que no pot tenir continuïtat aquest joc amb la informació i els mitjans. És tota una manera de fer i pensar que hauria de deixar de quedar impune i normalitz... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.