Els mitjans públics segons el PSC
Les crítiques dels diputats socialistes a Mònica Terribas han tornat a evidenciar quina idea tenen els socialistes de com han de ser els mitjans públics. El linxament a la directora de TV3 per fer la seva feina, és a dir, per demanar explicacions al president després del temporal enlloc de fer-li un massatge informatiu, denota fins a quin punt els socialistes defensen els mitjans de comunicació 'altaveu', sense professionalitat ni rigor, com els que han articulat a les poblacions on governen.COM Ràdio, BTV o La Malla serien exemples paradigmàtics d'altaveus socialistes pagats amb diner públic, però aquests dies el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha denunciat un altre exemple concret molt més paradigmàtic. Es tracta de Ràdio Sant Feliu, l'emissora municipal de Sant Feliu de Llobregat, on el PSC, amb el suport de CiU, controla el consistori.
En aquest municipi l'oposició havia denunciat una vegada i una altra que la ràdio esdevenia, a la pràctica, un òrgan de propaganda del PSC, que controla el departament de comunicació de l'Ajuntament, i van decidir recórrer al Consell de l'Audiovisual perquè analitzés la situació. L'informe del CAC, fet públic aquesta setmana, no pot ser més clar: En les més de 9 hores d'informatius analitzades, corresponents a 30 dies del juliol de 2009, el CAC ha observat que 'el 100% sobre el total de temps de paraula' correspon a l'equip de Govern, mentre que el temps destinat a l'oposició és de 'zero segons'.
L'informe del Consell de l'Audiovisual insta l'Ajuntament de Sant Feliu a 'respectar el principi de pluralisme polític', però no sembla que les coses hagin de canviar a la ràdio municipal, després de la dimissió de l'històric director i de la marxa de l'actual conductor del magazine setmanes després del seu fitxatge, per 'desavinences amb la direcció'.
El cas de Ràdio de Sant Feliu és un bon exemple de com serien els mitjans públics si Ferran, Balcells o Figueras en tinguessin el control.