directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 11 de maig de 2024 05:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 23 de març de 2010 05:00 h

Unió, a favor de l'Estat propi

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant



Unió de Joves, UJ, consulta, referèndum
Comparteix
   


El sobiranisme d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) es posa molt sovint en dubte, sobretot després de cada enèsima declaració més o menys tèbia que acostuma fer el seu màxim líder, l'ínclit Josep Antoni Duran i Lleida.

Però més enllà d'aquesta fotografia excessivament simplista, hi ha tot un magma de sensibilitats que malden per proclamar obertament el sobiranisme de la formació. Hereus directes de Carrasco i Formiguera -qui en ser afusellat pel franquisme proclamà 'El que ha estat el lema de tota la meva vida i que porto al cor, vull que sigui el meu crit en aquest transcendental moment: Visca Catalunya Lliure! Jesús, Jesús!'-, els independentistes d'Unió cada cop van recuperant més veu i vot a l'interior de la formació.

En aquest sentit és simptomàtic el grup aparegut al Facebook Sóc d'Unió i vull la independència de Catalunya, que ja agrupa més de 130 perfils.

L'últim exemple d'aquest desacomplexament d'UDC el va protagonitzar el militant Ignasi Oliva, que va aparèixer en un reportatge dels informatius en espanyol de la televisió russa RT afirmant obertament que 'el que ens fa falta ara és un estat propi', com podeu veure al minut 3:15 del vídeo.

Més enllà de Duran -o malgrat Duran-, queda clar que a UDC hi ha terreny fèrtil per a articular-hi una oferta nítidament compromesa amb l'alliberament nacional del país.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Pere fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 15.56 h

Endavant, gent d'Unió! //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
aclaparat fletxa Igualada
23 de març de 2010, 22.45 h

Ha dit "la comunidad española de Catalunya"? Es referirà als immigrants espanyols o a alguna mena de autonomia dins de Catalunya de cultura espanyola... Faig ironia, però quina manera que té aquest home de dir les coses!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Julià fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 21.43 h

Les joventuts dels partits, que són el futur, van molt més enllà que les cúpules. Cal encoratjar-los perquè de vegades se senten marginats del discurs polític. A Catalunya hi ha cristianodemòcrates que volen la independència, també pijos que van en BMW i vesteixen de Gucci, i encara que siguin de dretes necessitem de la seva complicitat i dels seus vots al Parlament i a les consultes per aconseguir l'objectiu que importa: la independència. Quan la gent d'Esquerra entengueu això i deix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
23 de març de 2010, 20.42 h

El fet que UJ es decanti a favor de la Independència no deixa d'ésser un fet nou i esperançador per totes les Catalanes i Catalans ja siguin de dretes o d'esquerres per aconseguir l'autodeterminació de la nostra nació. Aquest moviement desacomplexat per molt nou que sigui, va arrelant.

Visca Catalunya Lliure //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carrasco i Formiguera fletxa Vilassar de Mar
23 de març de 2010, 10.33 h

Fa temps que un col.lectiu anomenat el Matí, corrent crític d'Unió es va manifestar en aquest sentit. I un col.lectiu de gent granamb l'ex-conseller Bassols al cap es va implicar a donar recolçament a les consultes independentistes. També ho fan els joves quan poden. A la dreta també hi ha vida i ens cal molta mà esquerra -en el bon sentit de la paraula- per establir les sinèrgies que ens puguin dur a un gran pacte nacional. Només així ens en sortirem


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
23 de març de 2010, 09.14 h

Només són sobiranistes de cara a la galeria i quan venen eleccions. Si fossin nacionalistes catalans de debò el primer que farien seria fer fora el cara dura duran, que tothom sap que és del pp i s´ha afartat de dir que no és independentista. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.