directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 21 de juliol de 2009 05:00 h

Les amistats de Vidal-Quadras

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Segons hem pogut llegir a ElConfidencialdigital.com el govern espanyol s'estaria plantejant tornar a demanar l'ús del català, l'èuscar i el gallec a l'Eurocambra per tal que els parlamentaris que ho vulguin puguin utilitzar la seva llengua per expressar-se en els plens.

Així, amb la nova configuració de la mesa de la cambra, l'eurodiputat del Partit Popular Alejo Vidal-Quadras tornarà a ser decisiu en aquesta qüestió. El govern espanyol ja ho va demanar en la legislatura passada i la proposta no va prosperar, entre d'altres, pel vot negatiu de Vidal-Quadras. Tot i això, convé recordar que els socialistes europeus han votat favorablement el candidat popular a la presidència del Parlament Europeu, com ja ve sent tradició, a canvi de repartir-se el càrrec. Es dóna el cas que, tant la candidata a les eleccions europees del PSC, Maria Badia, com el candidat suposadament sobiranista de CiU, Ramon Tremosa, van votar a favor del PP europeu que després s'encarrega d'obstaculitzar els possibles avenços del català a Europa.

Badia i Tremosa van mostrar-se partidaris de la defensa de la llengua a Europa durant la campanya electoral, però sembla que, ja en la primera ocasió que han tingut de votar, la defensa del català ha quedat molt llunyana en la seva memòria.

A Alejo Vidal-Quadras més li valdria reconsiderar les seves amistats al Parlament Europeu, ja que ha de saber que després, quan arriba la campanya electoral, l'amistat desapareix i tant convergents com socialistes es dediquen a atacar-lo per obtenir-ne rèdits electorals.




MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.