directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 15 de juliol de 2009 05:00 h

NO-DO: Jo vull ser català!

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

nodo
Comparteix
   


NO-DO: Noticiari d'Ofenses.

De l’odi a l’enveja. Així es podrien definir els comportaments que s’estan succeint a les diferents Comunitats Autònomes de l’Estat espanyol després que finalment hi hagi acord sobre el nou finançament.

En primer lloc, hem de destacar l’actitud de dos governs, evidentment, sota la mà del PP: el de la Comunidad de Madrid i del País Valencià.

Com directe!cat ja va explicar ahir, qui primer va pixar fora de test fou la presidenta Esperanza Aguirre argumentant que 'la comunitat de Madrid també és bilingüe: espanyol-anglès. Ens costa molts diners enviar als professors dels 246 col·legis públics a Irlanda, Canadà, els Estats Units i el Regne Unit' i que per tant necessitava un fons addicional com Catalunya, País Valencià o Balears.

Doncs encara han anat més enllà i ara fan versets: ‘Per què un català val més del doble que un madrileny? Això es pregunta el conseller madrileny d'Hisenda que s'ha inventat un verset per a resumir el seu argument: ‘Votarás a Zapatero y tendrás más dinero’. Antonio Beteta s'ha preguntat per que Catalunya podria rebre amb el nou sistema de finançament autonòmic 3.800 milions d'euros i la Comundad de Madrid 1.700 milions.

Com dèiem, el Govern d’en Camps tampoc no acaba d’estar content. En ple procés judicial contra el president valencià, el secretari general del PPCV, Ricardo Costa, ha manifestar que, d'acord amb la proposta de reforma del model de finançament presentada pel govern, per Zapatero un català ‘val un 55 per cent més’ que un valencià en termes de finançament per càpita. Segons Costa, el nou model suposa un ‘tripijoc polític’ i una ‘autèntic nyap que no respon als interessos generals dels espanyols ni dels valencians’ i que, a més, ‘condemna’ al País valencià ‘a anar en el furgó de la cua’ mentre per a altres autonomies s'ha fet ‘a la carta’.

Tots els governs del PP en contra!

En segon lloc, el Govern espanyol tirarà endavant el nou model de finançament que serà ratificat a la reunió d'aquest dimecres del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), malgrat l'oposició mostrada per les totes les Comunitats Autònomes governades pel PP, però amb l’aprovació del 50 per cent dels vots del CPFF.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.