directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 17 de juliol de 2009 05:00 h

La solució d'UPyD

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

logo upyd
Comparteix
   


El partit nacionalista espanyol més en forma del moment, UPyD, continua la seva tasca de desgast al PP i PSOE atiant a l'odi cap als nacionalismes 'perifèrics'. Com ja passava amb els quasi-extingits Ciutadans, el partit de Rosa Díez renega del concepte de nacionalisme, però la seva concepció de l'Estat és espanyolista, centralista i jacobina, fent seu allò de 'España es una y no cincuenta y una'. Així, el programa polític d'UPyD es basa en la voluntat de reforçar les estructures del Govern espanyol contra la 'disbauxa' de la descentralització administrativa, el pluralisme i els autogoverns.

L'últim invent del partit de Rosa Díez és defensar el federalisme com a arma contra els nacionalismes. En la ponència del 1r Congrés de la formació, UPyD insisteix en adoptar un model federal cooperatiu, emmirallat en Alemania. Al contrari del que defensen els federalistes del PSOE, per UPyD el federalisme serviria per enfortir l'Estat espanyol i reduir la força de les autonomies.

Segons els experts de Rosa Díez, sota un sistema federal dur els territoris amb més PIB aboquen molts més diners dels que ara cedeix Catalunya a ajudar a desenvolupar els territoris més desafavorits. Enmirallant-se en Alemania, els d'UPyD defensen que, després de la unificació, els lands de l'Oest van haver de suportar unes càrregues molt més fortes per la solidaritat territorial que les que suporta Catalunya amb l'espoli fiscal. Aquests diners van ajudar a desenvolupar els lands de l'Est, que venien d'una economia socialista. En les seves paraules, les aportacions per desenvolupar els lands més desafavorits 'dejan en pañales las contribuciones de Cataluña o Madrid al desarrollo de Extremadura o Andalucía'.

El que no recull UPyD és que, dos anys després de l'arribada de les primeres ajudes, els territoris menys desenvolupats de l'Alemanya de l'Est van començar a registrar creixements històrics del 7% anual, i 20 anys després d'aquestes dures polítiques d'ajustament el land que més creix de tot el territori alemany és Saxònia, un dels lands provinents de la RDA.

A l'Estat espanyol, en canvi, després de 30 anys d'espoli fiscal en democràcia i 35 anys de saqueig permanent en dictadura, les regions més pobres continuen sense desenvolupar-se. Ni 65 anys de sagnia constant a Catalunya han servit perquè regions com Extremadura o Andalusia es desenvolupin amb la seriositat i la fermesa dels lands de l'Est d'Alemanya.

Caldria interrogar-se si les deficients taxes de creixement que encara ara registren de les regions espanyoles més afavorides per la solidaritat catalana són degudes a la incompetència dels seus dirigents o senzillament és que s'han acostumat a viure 'assistencialment'. Rebent com reben els milions espoliats a Catalunya -milers de milions anuals que el nou finançament estatal continuarà abocant-los- qualsevol tria les preocupacions del desenvolupar-se i crèixer per si sol.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
18 de juliol de 2009, 14.40 h

UpD, fantàstic partit que ens oferirà una ajuda inestimable per acabar de desfer-nos de l'estat dels espanyols.



D.N.I. Lo que os jode.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
17 de juliol de 2009, 12.08 h

La política de regions subvencionades que va aplicar el PSOE de Felipe Gonzàlez , Guerra i la gente guapa, ha servit per crear una societat gandula i que es creu amb tot el dret a viure a costa dels demès.

Les administracions d'Andalusia i Extremadura son les mes "poblades" d'Europa i finançar-les requereix l'espoli d'altres pobles.

Només lluny de la històrica disbauxa financera espanyola podrem ser menys pobres , mes cultes i ser millor atesos.En una paraula:

I-N-D-E-P-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ferrer fletxa Sabadell
17 de juliol de 2009, 10.47 h

espanya es una, correcte, totalment d'acord, ja us la podeu quedar, tota vostra, problema solucionat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de juliol de 2009, 08.50 h

És que Andalusia o Extremadura han estat sota un règim estalinista que n'ha impedit llur desenvolupament? On és el mur de Berlin d'Andalusia? La camparació és tan fora de lloc que només se li pot haver acudit a algú fals, mentider i mesquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.