directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 14 de juliol de 2009 05:00 h

Els safaris del Borbó

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Comparteix
   


Tothom sap que el Borbó és un gran aficionat a la caça, i sempre intenta trobar un forat en les nombroses i sacrificades tasques que li ocupen la jornada laboral per poder-se escapar i desestressar-se matant unes quantes bestioles.

D'entre les preses més famoses de Juan Carlos cal destacar, sense cap mena de dubte, el cèlebre ós Mitrofan. Com ja vam explicar en el seu dia, l'estiu de 2006 el Borbó va fugir de la feixuga successió de còctels i festes a Mallorca i va decidir anar-se'n de caça a Rússia, convidat pel seu amic Vladimir Putin. Allí el rei d'Espanya va matar a boca de canó al pobre Mitrofan, un ós en perill d'extinció que vivia en captivitat i que les autoritats russes van sedar i emborratxar de vodka perquè no causés problemes. Com passa amb tot allò que envolta al monarca, la història no s'ha pogut publicar, i els pocs que van atrevir-se a ironitzar sobre l'episodi -els diaris bascos Gara i Deia- van ser perseguits per l'Audiència Nacional espanyola, que darrerament exerceix de tribunal personal del rei.

Aquests dies, potser per allò de la davallada informativa de l'estiu, el diari Público s'ha atrevit a publicar un reportatge sobre l'afició caçadora del Borbó. En ell s'hi explica que el monarca caça des dels 24 anys -el diari de Mediapro omet el fatídic tret de Juan Carlos als 18 anys, quan va acabar amb la vida del seu germà Alfonso quan 'jugaven' amb una pistola regal de Francisco Franco- i segons Público, durant el franquisme el Borbó es dedicava llargues temporades a caçar per l'Àfrica amb totes les despeses pagades, matant búfals, antílops, lleons, lleopards i elefants.

Entre les aventures de caça de Juan Carlos i la resta d'empresaris de la jet set franquista hi ha perillosos safaris a Angola mentre el país era enmig d'una cruenta guerra civil, això sí, protegits en una bombolla de luxe d'hotels cars i cuina europea. El resultat d'aquestes safaris van provocar que, en finalitzar-se la Guerra Civil, les xifres de mamífers a les selves d'aquestes regions haguessin disminuït un 95%.

Casualment, totes aquestes informacions són sempre negades al Palau de la Sarsuela, i davant les preguntes del diari Público, les fonts de la casa reial van contestar així: 'El rei caça? Primera notícia. De les seves activitats privades no en tenim informació'.

No podem acabar sense referir-nos a un episodi d'aquells antològics. Segons el reportatge, fa unes setmanes la reina Sofia va enviar una carta al Zoo de Barcelona demanant que es milloressin les condicions de vida de l'elefanteta Susi, que segons les organitzacions ecologistes es troba 'deprimida' per les males condicions en que viu. Algú li hauria de dir a la reina que més enllà d'aquests ecologisme de cara a la galeria, hauria de tenir una llarga conversa sobre caça i drets dels animals amb el Borbó amb qui dorm cada nit.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
KIKU fletxa Rubí
14 de juliol de 2009, 09.48 h

Aquesta família reial es tan falsa com tot el que ens volen fer creure que fan. Per cert sobre la llarga conversa que ha de tenir la senyora aquesta amb

el borbó.....dubto que sigui amb el qui dorm cada nit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.